Veilig en vertrouwd ooglaseren

trustpilot_strs 4.7 uit 5

0800 777 8 777 |

Wat is ooglaseren?

Ooglaseren is het corrigeren van de bolling van je oog met behulp van een laser. Deze hightech laserapparatuur voert minuscule aanpassingen uit aan de lagen van je hoornvlies. Hierdoor valt het licht weer op de juiste manier op je netvlies met als resultaat: scherp zicht. Je bent niet meer afhankelijk van een bril of contactlenzen. Je kunt je ogen laten laseren als je oogafwijking tussen de -10 en +4 (inclusief cilinder afwijking) ligt.

Opbouw van hoornvlies

Scherp zien zonder bril of lenzen

Het klinkt bijna te goed om waar te zijn, maar dat is het niet! Door de snelle technische vooruitgang is de huidige laserapparatuur met recht high-tech. Hierdoor duurt ooglaseren vaak niet meer dan 5 minuten. Daarna heb je geen lenzen en/of bril meer nodig.

  • Dus geen problemen meer bij het opstaan in de ochtend, omdat je je wekker niet scherp kan zien.
  • Geen hinder meer tijdens het sporten van een bril die in de weg zit.
  • Geen beslagen bril meer als je van buiten naar binnen gaat.
  • Geen dure lenzen meer die, zonder dat je het doorhebt, gedurende je leven meer dan €25.000,- kosten.

Wil je ook graag van je lenzen en bril af? Boek nu je vooronderzoek.

Stap 1 Vooroonderzoek
We kijken tijdens het vooronderzoek of je geschikt bent voor ooglaseren. We meten je gezichtsscherpte, kijken naar de dikte van het hoornvlies en bepalen de traanproductie. Dit is niet pijnlijk. Vervolgens stellen we vast welke ooglasermethode het beste bij je past. En maken we een afspraak voor de ooglaserbehandeling.
Stap 2 Verdoving
Voorafgaand aan het ooglaseren worden de ogen nauwkeurig ingesmeerd met betadine en worden de ogen verdoofd met behulp van oogdruppels. Deze druppels zorgen ervoor dat er tijdens de behandeling geen gevoel in de ogen is. Tijdens de behandeling kan er hooguit wat druk ervaren worden. Van pijn is geen sprake.
Stap 3 Behandeling
Tijdens het laseren past de refractiechirurg de bolling van het hoornvlies aan. Hierdoor valt het licht weer exact op het netvlies, waardoor je scherp ziet. De refractiechirurg voert de behandeling uit in één van de lagen van het hoornvlies. De rest van je oog laat hij ongemoeid.
Stap 4 Controle
Direct na de behandeling volgt er een controle door de refractiechirurg en wordt je zicht getest. Daarna mag je even bijkomen in de rustruimte met je ogen gesloten. De komende uren kan je een zanderig gevoel in je ogen ervaren. Daarna vinden er controles plaats na 1 dag, 1 week, 1 maand, 3 maanden en 1 jaar.

Veilig ooglaseren

Ooglaserbehandelingen worden al 30 jaar uitgevoerd. Sindsdien zijn de technieken en methodes uitgebreid en geoptimaliseerd. Anno nu zijn behandelingen bewezen veilig. Het percentage complicaties ligt bij de meeste ooglaserklinieken – waaronder Vision Ooglaseren – onder de 1%.

Vision Ooglaseren kiest voor de IntraLasik Femtosecond-methode en de TransPRK No touch-methode. Vanwege de bewezen veiligheid en de resultaten. Deze methodes zijn volledig computergestuurd en geautomatiseerd. Bij de TransPRK wordt het oog zelfs door niets of niemand aangeraakt. Alle behandelingen worden uitgevoerd door onze gerenommeerde en gecertificeerde oogartsen, met bewezen resultaat.

Wil je graag weten of jouw ogen geschikt zijn voor een ooglaserbehandeling? Dit kan alleen door middel van een vooronderzoek. Onze ervaring leert dat circa 20% van de mensen na een vooronderzoek niet geschikt blijkt te zijn voor ooglaseren.

Ben jij geschikt voor een ooglaserbehandeling?

Dit zijn onze minimale voorwaarden om in aanmerking te komen:

  • Je bent niet zwanger of net bevallen en geeft al 3 maanden geen borstvoeding meer.
  • Je gezondheid is over het algemeen goed, zonder medische klachten.
  • Je hebt geen oogaandoeningen, waaronder staar, netvliesafwijkingen of glaucoom.

Linker oog

-13
+10
0 Sterkte
0
-6
0 Cilinder

Rechter oog

-13
+10
0 Sterkte
0
-6
0 Cilinder

Leeftijd

0
99
18 Jaar

Jij bent waarschijnlijk geschikt voor ooglaseren!

Helaas we kunnen je ogen niet laseren.

Vergoedingen zorgverzekeraars