Wat is het verschil tussen Lasek en Lasik? 

Het verschil tussen Lasek en Lasik is de techniek die wordt gebruikt. Bij de Lasik ooglaserbehandeling wordt een hoornvliesflapje gemaakt. Bij de Lasek wordt het bovenste laagje van je hoornvlies met alcohol losgemaakt en opzij geschoven.

Lasik

Je hoornvlies bestaat uit 5 lagen. Bij de Lasik behandeling wordt het eerste laagje (het epitheel) zo opengesneden dat er een flapje ontstaat. Dit wordt met een microkeratoom (soort mesje) gemaakt. Daarna corrigeert de laser je sterkte. Hierna kun je zonder lenzen of bril scherp zien.

IntraLasik Femtosecond

Bij Vision Ooglaseren gebruiken we een verbeterde versie van de Lasik methode, namelijk de IntraLasik Femtosecond. Bij deze techniek maakt de laser het flapje in plaats van het mesje. Deze techniek is uiteraard veel preciezer en geeft een beter resultaat.

Lasek

Opbouw lagen van het hoornvlies

Bij de Lasek behandeling wordt het epitheel (het eerste laagje van je hoornvlies) losgeweekt en verwijderd. Dan past de laser je hoornvlies aan, zodat je zonder lenzen of bril scherp kunt zien. De Lasek is een oppervlakkigere methode dan de Lasik. Daarom kan deze ooglaserbehandeling worden uitgevoerd bij mensen met een dun hoornvlies (waarbij geen Lasik behandeling mogelijk is).