Op welke leeftijd ooglaseren?

Je kunt je ogen laten laseren wanneer je tussen de 18 en 60 jaar oud bent. Afhankelijk van de specifieke kenmerken van je oog kom je in aanmerking voor één of meerdere van onze ooglaserbehandelingen.

Leeftijd tussen de 18-45 jaar?

Verziendheid (+)

Ongeveer 1 op de 4 mensen heeft last van verziendheid (hypermetropie). Het is vaak erfelijk. Baby’s kunnen geboren worden met verziendheid, maar kunnen hier overheen groeien. Degenen die er niet overheen groeien, zullen waarschijnlijk wanneer ze in de twintig zijn een bril of contactlenzen dragen. 

Bijziendheid (-)

Heb jij bijziendheid (myopie)? Dan zie je ver weg niet scherp. Deze oogafwijking ontstaat vaak in de puberteit en is erfelijk. Ongeveer een kwart van de bevolking heeft last van myopie.

Oplossing

Ooglaseren is voor jou een perfecte oplossing. Verziendheid en bijziendheid, ook in combinatie met een cilinderafwijking, kan goed gecorrigeerd worden middels een ooglaserbehandeling.

Leeftijd tussen de 45-60 jaar?

Verziendheid (+) en Bijziendheid (-)

Zowel verziendheid als bijziendheid komt voor in deze leeftijdscategorie. Volwassenen kunnen daarnaast op latere leeftijd nog een plus sterkte ontwikkelen.

Presbyopie

Helaas hoort presbyopie (ouderdomsverziendheid) bij het ouder worden en ontkomt niemand hieraan. Je begint boeken en kranten steeds verder van je ogen af te houden, tot uiteindelijk je armen niet lang genoeg meer zijn. 

Oplossing

Verziendheid, bijziendheid een cilinderafwijking kunnen we meestal voor je corrigeren met een ooglaserbehandeling. Als je een leesbril hebt kun je kiezen voor een monovisie leesbrilcorrectie.

Wil je meer weten? Stel het ooglaseren niet langer uit en kom langs voor een vooronderzoek om te kijken of je geschikt bent. We krijgen namelijk regelmatig te horen: ”Had ik dit jaren eerder maar gedaan”.