Geeft ooglaseren een blijvend resultaat?

Dit is een vraag die veel gesteld wordt. Het resultaat is in principe blijvend: het effect kan niet ongedaan gemaakt worden. Bij een ooglaserbehandeling wordt namelijk de vorm van je hoornvlies aangepast. Dit proces is onomkeerbaar. Uit onderzoek blijkt dat het hoornvlies zich goed en stabiel herstelt na een ooglaserbehandeling. Dit betekent alleen niet dat je ogen en je sterkte in de loop der jaren niet meer kunnen veranderen. Door het ouder worden, krijg je wellicht last van staar of kun je een leesbril nodig hebben.

Leesbril door het ouder worden

Heel veel mensen vragen zich af of ze na een ooglaserbehandeling een leesbril nodig hebben. Het feit dat je door het ouder worden een leesbril nodig hebt, heeft niks te maken met je hoornvlies, maar met je ooglens. Door het ouder worden kan je ooglens niet meer scherpstellen voor dichtbij. Je hebt dan last van ouderdomsverziendheid. Dit staat dus los van de ooglaserbehandeling.

Resultaat ooglaseren

Marloes heeft het gehele proces van ooglaseren vastgelegd. Zij heeft in augustus 2017 haar ogen laten laseren bij Vision Ooglaseren. Zij laat in 4 vlogs zien hoe dat gegaan is. Bekijk de video die ze heeft gemaakt 1 jaar na haar behandeling.