Kan ik blind worden van een ooglaserbehandeling?

Volgens wetenschappelijk onderzoek is er nog nooit iemand blind geworden van een ooglaserbehandeling. Technisch gezien is dit ook niet logisch, want we kijken niet met ons hoornvlies, maar met ons netvlies. Met een ooglaserbehandeling komen we niet in de buurt van je netvlies.

Blind worden door ooglaseren is dus vrijwel uitgesloten, want met een ooglaserbehandeling wordt niet in het oog zelf geopereerd. Er wordt slechts een dun oppervlak van het hoornvlies bewerkt: het epitheel. De kans op ernstige complicaties zoals flapcomplicaties, over- of ondercorrectie en infecties zijn zeldzaam.

Kan ik blind worden van een ooglaserbehandeling?

Resultaat ooglaseren

Een goed resultaat van de ooglaserbehandeling zonder verdere complicaties hangt natuurlijk af van de kennis en ervaring van de oogarts. Ook de kwaliteit van de toegepaste apparatuur is belangrijk. Dankzij de moderne technieken die tegenwoordig worden toegepast is de kans op complicaties dan ook minimaal.

Daarnaast is het belangrijk dat er een gedegen vooronderzoek plaatsvindt en dat de nazorg goed verzorgd is. Bij Vision Ooglaseren nemen we ruim 2 uur de tijd voor het vooronderzoek en begeleiden we je ruim 1 jaar na je ooglaserbehandeling.

Ooglaseren veilig

Ooglaseren is in het algemeen dan ook een veilige manier om onafhankelijk te zijn van een bril of contactlenzen. Voor mensen die bijna of geheel blind zijn is een ooglaserbehandeling helaas niet mogelijk. Bij Vision Ooglaseren is in het verleden nog nooit iemand blind geworden na een ooglaserbehandeling.

Oogafwijkingen  (3)
Ben je geschikt?  (4)
Aandoeningen van het oog  (4)
Voor de behandeling  (3)
Ooglaserbehandelingen  (8)
Kosten  (3)
Veiligheid  (7)
Tijdens de behandeling  (3)
Na de behandeling  (8)
Resultaat ooglaseren  (1)
Risico's ooglaseren  (3)