Veilig en vertrouwd ooglaseren

trustpilot_strs 4.7 uit 5

0800 777 8 777 |

Vooronderzoek ooglaseren

Tijdens jouw gratis vooronderzoek leren wij de specifieke kenmerken van jouw ogen kennen. Onze moderne meetapparatuur maakt een uniek profiel van jouw ogen. Geen enkel oog is namelijk hetzelfde, net zoals een vingerafdruk. Door de technologieën die wij gebruiken, kunnen we je met 100% zekerheid vertellen of je geschikt bent voor ooglaseren. Als jouw ogen niet geschikt zijn om te laseren, dan vertellen we je dat ook eerlijk.

Draag je contactlenzen?

Dan mag je die even niet dragen voor het vooronderzoek. De reden hiervoor is dat contactlenzen het hoornvlies vervormen. Door de lenzen niet te dragen, komt het hoornvlies weer terug in de natuurlijke staat. Hierdoor krijgen we een goed beeld van het hoornvlies en kunnen we de juiste sterkte bepalen. Draag daarom voor het vooronderzoek en de behandeling:

  • zachte lenzen 1 week niet
  • harde lenzen 3 weken niet
  • nachtlenzen 6 weken niet

Tijdelijke bril

Als je geen bril hebt als alternatief voor je lenzen, is het mogelijk bij onze partner Charlie Temple met korting een bril aan te schaffen. Je ontvangt de kortingscode in de bevestigingsmail van je vooronderzoek.

Hoe gaat een ooglaser vooronderzoek in zijn werk?

Vision Ooglaseren test je ogen twee keer. Wat zijn de voordelen?

  • Je krijgt de veiligste ooglaserbehandeling. Doordat we werken met het 4-ogen-principe. Dit houdt in dat 2 verschillende specialisten (vandaar de 4 ogen) je ogen onderzoeken.
  • We hebben hierdoor alle tijd om jou een persoonlijk gesprek met je behandelend oogarts aan te bieden.
  • Bij je eerste vooronderzoek krijg je geen pupilverwijdende druppels. Daardoor kun je gewoon zelfstandig met de auto komen.
  • Je hebt meerdere contactmomenten om al je vragen te stellen.

1. Medisch vooronderzoek door de optometrist

Het vooronderzoek wordt uitgevoerd door onze optometristen. Zij meten je ogen zorgvuldig en pijnvrij op: oogsterkte, cilinderafwijking, dikte en vorm van het hoornvlies, oogdruk, oogbolling, contrastgevoeligheid, oogaandoeningen en traanproductie.

Ben je geschikt?

Dan vindt er nog een aanvullend onderzoek en een gesprek plaats met de oogarts. Daarna kunnen we je ooglaserbehandeling inboeken.

2. Medisch vooronderzoek door de refractiechirurg

De refractiechirurg onderzoekt je ogen tijdens dit vooronderzoek nogmaals. Daarna bepaalt de oogarts welke ooglaserbehandeling voor jouw ogen het meest geschikt is. Als jouw ogen niet geschikt zijn om te laseren, dan vertellen we je dat ook eerlijk. Ongeveer 80% van de mensen die op vooronderzoek komt is geschikt voor een ooglaserbehandeling.

Let op:

  • Doe op de dag van het tweede vooronderzoek je lenzen uit. Kom dus zonder lenzen in naar de kliniek.
  • Tijdens dit vooronderzoek krijg je pupilverwijdende druppels toegediend. Hierdoor kun je wat wazig gaan zien en mag je niet autorijden. Wij adviseren je om iemand mee te nemen of om met het OV te komen.
  • Neem ook een zonnebril mee. Je ogen kunnen nog 2-3 dagen gevoelig zijn voor licht.

Lees meer over de specifieke testen van het vooronderzoek.

Hoe ziet je vooronderzoek eruit?

Wil je graag weten hoe je vooronderzoek eruit ziet? Wat we precies gaan doen? Bekijk dan de video van vlogger Marloes. Zij heeft haar gehele vooronderzoek gefilmd, zodat jij precies weet waar je aan toe bent.

Zijn er kosten verbonden aan het vooronderzoek?

Nee, bij ons is het vooronderzoek gratis en vrijblijvend.

3 maanden geldig

LET OP: De resultaten van een vooronderzoek zijn maximaal 3 maanden geldig. Wanneer je een behandeling boekt, terwijl je onderzoek meer dan 3 maanden geleden is, zijn we genoodzaakt eerst het vooronderzoek opnieuw uit te voeren.