Vooronderzoek ooglaseren

Tijdens een gratis vooronderzoek van 2 uur leren wij de specifieke kenmerken van jouw ogen kennen. Dit zorgt voor een soort vingerafdruk van jouw oog. Met deze precieze gegevens bepaalt de oogarts of je geschikt bent voor ooglaseren en voor welke ooglaserbehandeling. Maar hoe gaat een ooglaser vooronderzoek in zijn werk?

Draag je contactlenzen?

Dan mag je die even niet dragen voor het vooronderzoek. De reden hiervoor is dat contactlenzen het hoornvlies vervormen. Door de lenzen niet te dragen, komt het hoornvlies weer terug in de natuurlijke staat. Hierdoor krijgen we een goed beeld van het hoornvlies en kunnen we de juiste sterkte bepalen. De sterkte die we gaan corrigeren met je ooglaserbehandeling.

Draag daarom voor het vooronderzoek en de behandeling:

 • zachte lenzen 1 week niet
 • harde lenzen 3 weken niet
 • nachtlenzen 6 weken niet

Tijdelijke bril

Als je geen bril hebt als alternatief voor je lenzen, dan kun je online voor nog geen €10,- een bril kopen.

Hoe gaat een ooglaser vooronderzoek in zijn werk?

M. : “Het vooronderzoek viel 100% mee (net alsof je bij de opticien bent) en mijn ogen waren gelukkig geschikt dus direct een afspraak gemaakt voor de behandeling.”

Vooronderzoek ooglaseren

Het vooronderzoek wordt uitgevoerd door opgeleide optometristen. Zij meten je ogen zorgvuldig en pijnvrij op:

 • oogsterkte
 • cilinderafwijking
 • dikte en vorm van het hoornvlies
 • oogdruk
 • oogbolling
 • contrastgevoeligheid
 • oogaandoeningen
 • traanproductie

Lees meer over de specifieke testen van het vooronderzoek.

Hoe ziet je vooronderzoek eruit?

Wil je graag weten hoe je vooronderzoek eruit ziet? Wat we precies gaan doen? Bekijk dan de video van vlogger Marloes. Zij heeft haar gehele vooronderzoek gefilmd, zodat jij precies weet waar je aan toe bent.

Ben je geschikt?

Direct na het onderzoek weet je of je geschikt bent en welke behandelmethode het beste bij jouw ogen past. Als jouw ogen niet geschikt zijn om te laseren, dan vertellen we je dat ook eerlijk. Gemiddeld keuren wij ruim 20% van de onderzochte mensen af voor een ooglaserbehandeling.

Direct duidelijkheid: maak een afspraak!

Een investering in jezelf

Wij investeren allebei in het vooronderzoek, zodat jij zonder kosten weet of je geschikt bent. Jij investeert 2 uur van je tijd; wij €200,- en 2 uur.

Geen wachttijden

Hoe snel kun je terecht? Na het vooronderzoek kan je altijd binnen 1-2 weken behandeld worden.

Neem iemand mee

Wij adviseren je om iemand mee te nemen. Je krijgt pupilverwijdende druppels in je ogen, waardoor je wat wazig kunt gaan zien. Dit houdt een aantal uren aan. Neem ook een zonnebril mee, want je ogen kunnen nog 2-3 dagen gevoelig zijn voor licht.

3 maanden geldig

LET OP: De resultaten van een vooronderzoek zijn maximaal 3 maanden geldig. Wanneer je een behandeling boekt, terwijl je onderzoek meer dan 3 maanden geleden is, zijn we genoodzaakt eerst het vooronderzoek opnieuw uit te voeren.