Vooronderzoek en controles

Bij een ooglaserbehandeling zijn het vooronderzoek voor- en de controles na een behandeling zeer belangrijk. Het is daarom van groot belang dat deze goed worden uitgevoerd.

Uitgebreid ooglaser vooronderzoek

Bij Vision Ooglaseren kunt u een uitgebreid ooglaser vooronderzoek laten uitvoeren waarbij wordt gekeken of uw ogen geschikt zijn voor een ooglaserbehandeling. De optometrist zal nauwkeurig uw ogen onderzoeken met behulp van geavanceerde apparatuur. Ongeveer 25% van de mensen die op vooronderzoek komen zijn niet geschikt voor een behandeling. Als uit het ooglaser vooronderzoek blijkt dat uw ogen geschikt zijn voor een ooglaserbehandeling kunt u direct een afspraak maken.

Oogdruppels tijdens het vooronderzoek

Tijdens het vooronderzoek krijgt u oogdruppels toegediend die uw pupillen verwijden. Na het ooglaser vooronderzoek kunt u nog een aantal uren problemen hebben met uw zicht, dit kan wazig zijn. Wij adviseren altijd om iemand mee te nemen die u naar huis kunt rijden of om met het openbaar vervoer te komen. Het is ook verstandig om een zonnebril mee te nemen naar het vooronderzoek omdat u gevoelig voor licht kunt zijn.
oogmeting

Voorwaarden voor een ooglaserbehandeling

  • Leeftijd tussen de 18 en 65 jaar;
  • Geen staar;
  • Geen glaucoom;
  • Oogsterkte is stabiel in het afgelopen jaar;
  • Oogsterkte ligt tussen de -10 en +4,5;
  • Niet zwanger en geeft drie maanden geen borstvoeding.

Controles na een ooglaserbehandeling

De nazorg voor uw ogen is zeer belangrijk. Tijdens de nacontroles wordt de status van uw ogen gemeten na de ooglaserbehandeling. U krijgt zes nacontroles na de behandeling, deze zijn bij de prijs inbegrepen. De kans op complicaties is door de moderne en veilige apparatuur tot het minimum gedaald. Indien een nabehandeling vereist is, willen wij u erop wijzen dat Vision Ooglaseren een zichtgarantie afgeeft.