TransPRK

Met de modernste laser van dit moment, de Schwind Amaris, kunnen wij als een van de weinige klinieken in Nederland de TransPRK (No-touch) behandeling aanbieden. Dit is de nieuwste en meest geavanceerde ooglasermethode, die perfect past bij ons motto: “Alleen het beste voor je ogen!”

Bij een TransPRK behandeling worden je ogen door niets of niemand aangeraakt. Vandaar dat we het de “no-touch methode noemen”. De gehele behandeling is 100% computergestuurd op basis van jouw specifieke oog. Hierdoor zijn de resultaten uitermate goed voorspelbaar en stabiel. De TransPRK bestaat uit slechts één handeling van maar 30 seconden per oog. Bovendien geeft de methode zeer snel zichtresultaat.

De TransPRK-methode kent veel voordelen:

TransPRK laser

 • Je voelt niets van de behandeling zelf.
 • Er is geen sprake van een flap, dus geen kans op flapcomplicaties.
 • Minder pijn na de ingreep t.o.v. de standaard Lasek/PRK-methode.
 • Behandeling ook mogelijk bij (lichtelijk) droge ogen.
 • Behandeling mogelijk bij een dunner hoornvlies.

Wat zijn de nadelen?

 • Langere hersteltijd dan de IntraLasik Femtosecond-methode.
 • Iets meer napijn dan de IntraLasik Femtosecond-methode.
 • Er moet 3 maanden gedruppeld worden.

Voor wie is TransPRK geschikt?

Veel beroepen waarbij mogelijk iets in aanraking kan komen met het oog, vereisen een flaploze behandeling. Denk hierbij aan de brandweer, politie en defensie. Daarnaast kiezen veel sporters bewust voor een flaploze behandeling. Mocht er een bal, elleboog, vinger of iets anders in het oog komen, dan is de kans op complicaties het kleinst.

Daarom adviseren wij bij Vision Ooglaseren om goed na te denken welke methode het beste bij jou past. Ook op de lange termijn. Wij raden de TransPRK-methode dan ook aan iedereen aan die:

 • Nu of in de toekomst een beroep uitoefent waarbij een flaploze behandeling vereist is.
 • Nu of in de toekomst actief een (bal)sport, vechtsport en/of watersport beoefent.
 • Last heeft van droge ogen.
 • Geen contactlenzen (meer) kan verdragen.
 • Een dunner hoornvlies heeft.
 • Niet in aanmerking komt voor een IntraLasik-behandeling.

Je komt voor een TransPRK-behandeling in aanmerking bij bijziendheid tot -8 en cilindersterktes tot 4,5. Wil je weten of je geschikt bent? Dan raden wij je aan een uitgebreid ooglaservooronderzoek te doen, zodat je zekerheid krijgt en wij je alles kunnen vertellen wat je wilt weten.

Hoe werkt de TransPRK (no-touch methode)?

Stap 1

Tijdens de ‘no touch’ TransPRK-methode wordt met de laser het epitheel, een laagje aan het oppervlak van het oog, verwijderd. Doordat de laser volledig computergestuurd is en gebruikmaakt van de driedimensionale beelden van jouw ogen, wordt het epitheel zeer precies en gelijk verwijderd. Op basis van de specifieke kenmerken van jouw oog. Deze beelden worden altijd dubbel gemaakt. Zowel tijdens het vooronderzoek als vlak voor de behandeling.

TransPRK uitleg hoornvlies epitheel

Stap 2

Daarna volgt de tweede stap: het laseren zelf. Geen zorgen als je je ogen wat beweegt tijdens de behandeling. Het innovatieve, technologische systeem dat is ingebouwd in de laser volgt de kleinste oogbewegingen. Op basis van een fixatie aan het begin van de behandeling worden jouw oogbewegingen continu gevolgd, op alle mogelijke manieren!

Omdat er dankzij de Schwind Amaris-laser slechts één handeling nodig is, duurt de behandeling maar 30 seconden. Het enige wat we van jou vragen is dat je tot 30 telt wanneer je in de behandelstoel ligt en gedurende die tijd naar het groene lampje kijkt. Ben je klaar met tellen, dan is de behandeling ook afgelopen!

Wat kan je verwachten?

Wil je graag precies weten wat je op de dag van je ooglaserbehandeling kunt verwachten? Bekijk dan de video van vlogger Marloes. Zij heeft haar hele TransPRK ooglaserbehandeling gefilmd. Daarnaast neemt ze je ook nog mee in het herstel van haar behandeling.

De video van het vooronderzoek.

Na de behandeling?

De eerste 2 tot 3 dagen kun je last hebben van veel tranen of juist een droog gevoel in je ogen. Het is verstandig om dan thuis te blijven, want de ogen zijn meestal ook pijnlijk en de oogleden kunnen opzwellen, waardoor het lastig is de ogen te openen. Dit zijn verschijnselen die bij de behandeling horen en vanzelf verdwijnen.

Na 5 dagen vindt de eerste controle plaats. Vervolgens vinden er controles plaats na 1 maand, 3 maanden en 1 jaar. Lees meer over het herstel na ooglaser.

Wat kost een TransPRK-ooglaserbehandeling?

Voor de TransPRK-behandeling betaal je bij ons slechts €1070,- per oog. Bekijk ook ons kostenoverzicht.