TransPRK

Met de modernste laser van dit moment, de Schwind Amaris, kunnen wij als een van de weinige klinieken in Nederland de TransPRK (No-touch) behandeling aanbieden. Dit is de nieuwste en meest geavanceerde ooglasermethode, die perfect past bij ons motto: “Alleen het beste voor je ogen!”.

Bij een TransPRK behandeling worden je ogen door niets of niemand aangeraakt. Vandaar dat we het de “no-touch methode noemen”. De gehele behandeling is 100% computergestuurd op basis van jouw specifieke oog. Hierdoor zijn de resultaten uitermate goed voorspelbaar en stabiel. De TransPRK bestaat uit slechts één handeling van maar 30 seconden per oog. Bovendien geeft de methode zeer snel zichtresultaat. Je komt in aanmerking bij bijziendheid met een sterkte tot -8 en bij een cilindersterktes tot 4,5.

Voordelen TransPRK:

 • Je voelt niets van de behandeling zelf.
 • Geen flap.
 • Minder pijn na de ingreep t.o.v. de standaard Lasek/PRK-methode.
 • TransPRK ook mogelijk bij (lichtelijk) droge ogen.
 • TransPRK mogelijk bij een dunner hoornvlies.

Nadelen TransPRK:

 • Langere hersteltijd dan de IntraLasik Femtosecond-methode.
 • Iets meer napijn dan de IntraLasik Femtosecond-methode.
 • Er moet 3 maanden gedruppeld worden.

TransPRK (no-touch methode) in stappen

TransPRK stap 1 verdoving

Stap 1:
Verdoving

Verdoving met oogdruppels

TransPRK Stap 2 Voorbereiding

Stap 2: Voorbereiding

Bereikbaar maken van het hoornvlies

TransPRK Stap 3 Laserbehandeling

Stap 3: Laserbehandeling

Laseren duurt 30 seconden per oog

TransPRK Stap 4 Herstel

Stap 4:
Herstel

Bandagelens

Voor wie is TransPRK geschikt?

Veel beroepen waarbij mogelijk iets in aanraking kan komen met het oog, vereisen een flaploze behandeling. Denk hierbij aan de brandweer, politie en defensie. Daarnaast kiezen veel sporters bewust voor een flaploze behandeling. Mocht er een bal, elleboog, vinger of iets anders in het oog komen, dan is de kans op complicaties het kleinst.

Daarom adviseren wij bij Vision Ooglaseren om goed na te denken welke methode het beste bij jou past. Ook op de lange termijn. Wij raden de TransPRK-methode dan ook aan iedereen aan die:

 • Nu of in de toekomst een beroep uitoefent waarbij een flaploze behandeling vereist is.
 • Nu of in de toekomst actief een (bal)sport, vechtsport en/of watersport beoefent.
 • Last heeft van droge ogen.
 • Geen contactlenzen (meer) kan verdragen.
 • Een dunner hoornvlies heeft.
 • Niet in aanmerking komt voor een IntraLasik-behandeling.

Je komt voor een TransPRK ooglaserbehandeling in aanmerking bij bijziendheid tot -8 en cilindersterktes tot 4,5. Wil je weten of je geschikt bent? Dan raden wij je aan een uitgebreid ooglaservooronderzoek te doen, zodat je zekerheid krijgt en wij je alles kunnen vertellen wat je wilt weten.

Hoe ziet je behandeldag eruit?

 • 9:00

  Ontvangst

  Bij binnenkomst nemen we je gegevens met je door. Daarna mag je plaatsnemen in de wachtkamer. De receptioniste meldt je ondertussen aan bij het behandelteam en de oogarts.

  ooglaseren
 • 9:15

  Uitleg: behandeling stap voor stap

  We nemen de behandeldag stap voor stap met je door. We beantwoorden ook je vragen. Daarnaast kan je eventueel kiezen voor een kalmeringstabletje.

  ogen laseren
 • 9:30

  Laatste metingen

  Voordat we de ooglaserbehandeling uitvoeren, controleren we nogmaals je sterkte. Daarna gaan we de behandeling voorbereiden.

  ogen laseren
 • 10:00

  Voorbereiding

  We nemen je mee naar de voorbereidingsruimte aansluitend aan de behandelkamer. Hier bereiden we je kort voor op de behandeling. We leggen het medicijngebruik na de behandeling aan je uit. Ook krijg je speciale ok-kleding aan. Tenslotte krijg je de eerste verdovende oogdruppels in je ogen. Hierdoor voel je niks van de behandeling.

  ooglaserbehandeling voorbereiding
 • 10:15

  Behandeling

  Je mag in de behandelkamer plaatsnemen op de behandeltafel. We controleren je gegevens opnieuw. Dan verdoven we je ogen nogmaals. De TransPRK No-touch methode is heel snel. Het daadwerkelijk laseren duurt nog geen 30 seconden per oog.

  ooglaserbehandeling
 • 10:30

  Afronding & vertrek

  Na de behandeling, krijg je in een aparte kamer je eerste antibioticadruppels toegediend. Ook krijg je nog de gelegenheid om vragen te stellen. Daarna mag je naar huis.

Herstel TransPRK

De eerste 2 tot 3 dagen kun je last hebben van veel tranen of juist een droog gevoel in je ogen. Het is verstandig om dan thuis te blijven, want de ogen zijn meestal ook pijnlijk en de oogleden kunnen opzwellen, waardoor het lastig is de ogen te openen. Dit zijn verschijnselen die bij de TransPRK behandeling horen en vanzelf verdwijnen.

Na 5 dagen vindt de eerste controle plaats. Vervolgens vinden er controles plaats na 1 maand, 3 maanden en 1 jaar. Lees meer over het herstel na ooglaseren.

Wat kan je verwachten?

Wil je graag precies weten wat je op de dag van je ooglaserbehandeling kunt verwachten? Bekijk dan de video van vlogger Marloes. Zij heeft haar hele TransPRK ooglaserbehandeling gefilmd. Daarnaast neemt ze je ook nog mee in het herstel van haar behandeling.

Wat kost een TransPRK-ooglaserbehandeling?

Voor de TransPRK ooglaserbehandeling betaal je bij ons slechts €1070,- per oog. Bekijk ook ons kostenoverzicht.