Veilig en vertrouwd ooglaseren

trustpilot_strs 4.7 uit 5

0800 777 8 777 |

PRK ooglaserbehandeling

Ooglaseren begon officieel in 1988 met de PRK ooglaserbehandeling. Deze PRK ooglasermethode is in de afgelopen jaren goed doorontwikkeld. Tot op de dag van vandaag is deze ooglaserbehandeling in meerdere varianten mogelijk en is dit nog altijd de meest gekozen ooglaserbehandeling bij Vision Ooglaseren. Omdat de PRK de oudste ooglasertechniek is, is dit één van de veiligste en meest betrouwbare ooglaserbehandelingen. Daarnaast zijn de resultaten uitermate goed voorspelbaar en stabiel.

Bij Vision Ooglaseren voeren we drie ooglaserbehandelingen uit: TransPRK, IntraLASIK Femtosecond en de Lasek/PRK. De TransPRK en de Lasek/PRK ooglaserbehandeling vallen beiden onder de originele PRK ooglaserbehandeling uit 1988.

Hoe werkt de PRK ooglaserbehandeling?

PRK staat voor Photo Refractive Keratectomie. Dit is een methode waarbij het epitheel, het bovenste dunne beschermlaagje van het hoornvlies, weggehaald wordt. Na de ooglaserbehandeling groeit het epitheel vanzelf weer dicht. Dit kan bij ons op twee manieren: met behulp van de laser of met alcohol.

De TransPRK ‘No-touch’ behandelmethode met de laser is de meest gekozen PRK ooglaserbehandeling:

TransPRK (no-touch methode) in stappen

Stap 1 TransPRK: Verdoving

Stap 1

Verdoving

Verdoving met oogdruppels

Stap 2 TransPRK: Voorbereiding

Stap 2

Voorbereiding

Bereikbaar maken van het hoornvlies

Stap 3 TransPRK: Laserbehandeling

Stap 3

Laserbehandeling

Laseren duurt 30-60 seconden per oog

Stap 4 TransPRK: Herstel

Stap 4

Herstel

Bandagelens

De ooglaserbehandeling met alcohol is de Lasek/PRK-methode:

Lasek/PRK in stappen

Stap 1 Lasek: Verdoving

Stap 1: Verdoving

Verdoving met oogdruppels

Stap 2 Lasek: Voorbereiding

Stap 2: Voorbereiding

Epitheellaag wordt losgeweekt met alcoholoplossing

Stap 3 Lasek: Bereikbaar maken

Stap 3: Bereikbaar maken

Epitheel wordt opzij geschoven

Stap 4 Lasek: Laserbehandeling

Stap 4: Laserbehandeling

Laseren duurt 30-60 seconden per oog

Stap 5 Lasek: Herstel

Stap 5:
Herstel

Beschermlens wordt op oog geplaatst

Vergelijking PRK met IntraLASIK en ReLEx SMILE

Na de PRK ooglaserbehandeling in 1988 zijn er twee andere behandelmethodes ontwikkeld, eerst de IntraLASIK en daarna de ReLEx SMILE. De IntraLASIK Femtosecond ooglaserbehandeling wordt ook aangeboden door Vision Ooglaseren en de ReLEx SMILE ooglaserbehandeling niet. Iedere ooglaserbehandeling heeft eigen voorwaarden waardoor je wel of niet aanmerking komt voor een specifieke ooglaserbehandeling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de sterkte van je oog, of hoe droog je ogen zijn. Uit de testen die de optometrist tijdens je vooronderzoek uitvoert adviseert hij of zij welke ooglaserbehandeling het beste bij jouw ogen past. Lees hier meer over de verschillen tussen de ooglaserbehandelingen.

Video TransPRK ooglaserbehandeling:

Met eigen ogen zien hoe de modernste PRK ooglaserbehandeling in zijn werk gaat? Vlogger Marloes heeft haar TransPRK ooglaserbehandeling gefilmd. Bekijk de video: