Lasik

Lasik is een ooglaserbehandeling waarbij een hoornvliesflapje wordt gemaakt. Het flapje werd bij de oude Lasik methode met een microkeratoom gemaakt. Dit is een soort mesje of kaasschaaf. Tegenwoordig zijn de ooglasermethodes echter veel verfijnder. De verbeterde versie van de Lasik methode is de IntraLasik Femtosecond. Bij deze methode maakt de laser het flapje op zeer nauwkeurige wijze. Er komt dus geen mesje aan te pas. Hierdoor is de IntraLasik Femtosecond een 100% all-laser behandeling.

Lasik: flapje door mesje

Met de normale Lasik-methode wordt het flapje gemaakt met een microkeratoom, oftewel: een mesje. Dit gebeurt handmatig door de refractiechirurg.

IntraLasik Femtosecond: flapje door laser

lasikMet de IntraLasik Femtosecond wordt middels laserstralen een flapje gecreëerd. De IntraLasik Femtosecond zendt in het infrarood hele korte pulsen uit. Deze laserimpulsen zorgen ervoor dat er duizenden zeer kleine luchtbellen komen te zitten op de gewenste diepte in het hoornvlies. Daardoor kan de hoornvliesflap gecreëerd worden. Vervolgens wordt met de Schwind Amaris Excimer-laser de oogafwijking gecorrigeerd.

Voordelen IntraLasik Femtosecond:

  • all laser behandeling
  • snel herstel
  • doordat het flapje wordt gemaakt met de laser, is deze methode veiliger en preciezer dan de Lasik methode

Femtosecond, IntraLasik, Intralase of Femtolasik?

Ooglaserbehandelingen kunnen nogal veel verschillende namen hebben. Zo ook deze ooglaserbehandeling. Deze methode wordt ook wel: Femtosecond, IntraLasik, Intralase of Femtolasik genoemd. Dit komt allemaal op dezelfde behandeling neer: het flapje wordt niet met een mesje gemaakt, maar door de computergestuurde laser.

Mesje (Lasik) versus computergestuurd (IntraLasik Femtosecond)

De belangrijkste voordelen van de computergestuurde ooglaserbehandeling zijn de veiligheid en het resultaat van de ooglaserbehandeling. Het is veiliger omdat er geen mesje aan te pas komt en het resultaat is beter, omdat er nauwkeuriger gewerkt kan worden.

Resultaat ooglaserbehandeling

Heb je last van een hoge oogafwijking of een sterke cilinder? Dan is de IntraLasik Femtosecond de oplossing voor jou. Deze manier van ooglaseren geeft vele mogelijkheden voor mensen met een hoge oogafwijking of een dun hoornvlies.

Met de IntraLasik Femtosecond kan je verziendheid, bijziendheid en astigmatisme (cilinderafwijking) laten corrigeren. Hierdoor zie je scherp zonder lenzen of bril. Lees meer over de IntraLasik Femtosecond ooglaserbehandeling.