Wat is IntraLasik (Femtosecond)?

IntraLasik Femtosecond hoornvlies

IntraLasik Femtosecond is een ooglaserbehandeling die jouw oogsterkte exact corrigeert. Als eerste maakt de oogarts met behulp van de IntraLasik Femtosecond een hoornvliesflapje. Dit alles duurt nog geen minuut. Daarna slaat de oogarts dit flapje, als de bladzijde van een boek, om. Als tweede wordt jouw oogsterkte exact gecorrigeerd met de laser die volledig computergestuurd is. Je komt in aanmerking bij sterktes tussen de -10 en +4,5 en cilinder tot 6.

IntraLasik Femtosecond-behandeling in stappen

Stap 1 – Extra meting en gesprek specialist

We verwelkomen je op de dag van de behandeling in onze kliniek. Hier krijg je de zorg en aandacht die je verdient. Om er zeker van te zijn dat al je gegevens kloppen, vinden er nog een aantal oogmetingen plaats. Ook heb je een gesprek met de specialist over de behandeling.

Stap 2 – Verdoving

De oogarts of assistent dient je verdovende oogdruppels toe. Hiermee wordt het oog gevoelloos gemaakt. Daarna wordt het oog gedesinfecteerd met jodium. Een ooglidspreider zorgt ervoor dat het te behandelen oog geopend blijft. Het andere oog is afgedekt.

Stap 3 – Bereikbaar maken hoornvlies

De oogarts maakt met behulp van de IntraLasik Femtosecond een hoornvliesflapje. Deze blijft aan één zijde vastzitten. Dit alles duurt nog geen minuut. Bij elke puls die de laser geeft, verschijnt een kleine luchtbel. Zo ontstaat de uiteindelijke flap. De oogarts slaat het flapje om, als een bladzijde van een boek. Het onderliggend hoornvliesweefsel is daardoor bereikbaar voor de laserstraal.

Stap 4 – De laserbehandeling

De oogarts wijst je op het fixatielichtje waarnaar je moet kijken. De zogenaamde eyetracker houdt het oog goed in de gaten en volgt elke oogbeweging. Is de beweging te groot, dan stopt de laser. De laser verwijdert in korte tijd een minuscule hoeveelheid hoornvliesweefsel en ‘slijpt’ je hoornvlies in de gewenste vorm. Hier voel je niets van. Ook de ooglaserbehandeling duurt minder dan een minuut per oog.

Stap 5 – Hoornvlies sluiten

Na de ooglaserbehandeling plaatst de oogarts de flap weer terug. Na enkele minuten drogen, zit het flapje vast. Je hebt geen hechtingen nodig. De oogarts druppelt het oog met antibiotica en ontstekingsremmers om de genezing te versnellen.

Stap 6 – Controle behandeling

Direct na de behandeling krijg je een nacontrole en wordt gekeken hoe alles eruitziet. Hierna mag je naar huis. De volgende dag kom je terug voor een eerste controle. Vervolgens vinden er controles plaats na 1 week, 1 maand, 3 maanden en 1 jaar.

Wanneer ben je geschikt?

Je komt in aanmerking voor de IntraLasik Femtosecond bij sterktes tussen de -10 en +4,5 en cilindersterktes tot 6. Wil je weten of je geschikt bent voor een ooglaserbehandeling? Dan raden wij je aan een uitgebreid ooglaservooronderzoek te doen, zodat je zekerheid krijgt en wij je alles kunnen vertellen wat je wilt weten.

Maak een afspraak

Voordelen Femto

 • Computergestuurde ooglaserbehandeling
  Deze ooglaserbehandeling wordt met de meest geavanceerde apparatuur computergestuurd uitgevoerd. Zo worden complicaties voorkomen. In tegenstelling tot andere ooglasermethodes wordt bij de Femto het resultaat vooraf voorspeld. Er wordt een dunner flapje gecreëerd en meer hoornvlies bespaard. Gewoonweg beter voor je ogen.
 • Bewezen resultaat
  Het resultaat van de Femto is vaak beter dan bij andere methodes. Het is bewezen dat meer mensen 100% gezichtsvermogen hebben na afloop van deze behandeling.
 • Kort herstelproces
  Je ogen herstellen bijzonder snel van de Femto. Binnen twee dagen is je zicht volledig hersteld.
 • Femto, Intralase, Femtolasik of IntraLasik Femtosecond?
  Even ophelderen: IntraLasik Femtosecond wordt ook wel Femto, Femtolasik, Femtosecond en Intralase genoemd. Het komt allemaal op dezelfde behandeling neer: het flapje wordt niet met een mesje gemaakt, maar met een computergestuurde laser.
 • Artsen geven voorkeur aan Femto
  Wereldwijd prefereren oogartsen IntraLasik Femtosecond boven andere ooglasermethodes.

Wat kost een IntraLasik Femtosecond ooglaserbehandeling?

Vision Ooglaseren ziet zichzelf niet als prijsstunter, maar wij houden ooglaseren graag betaalbaar. En bereikbaar voor iedereen. Daarom betaal je bij ons € 1049,- per oog. Met de garantie van hoogstaande zorgkwaliteit en persoonlijke aandacht en begeleiding.
Vergelijk de meest actuele prijzen

Personalised Treatment: de meest persoonlijke behandeling

Onze oogartsen en optometristen zijn groot voorstander van de Personalised Treatment. Deze behandeling houdt rekening met de kenmerken van je oog. Met de gegevens verzameld uit de gedetailleerde scan, wordt een behandelplan gemaakt waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke imperfecties in je oog.

Wat is het verschil met IntraLasik Femtosecond?

De IntraLasik Femtosecond-methode is al een van de meest veilige methodes die er zijn. Toch wordt de Personalised Treatment in veel gevallen extra geadviseerd. Met de Personalised Treatment wordt niet alleen de oogsterkte gecorrigeerd, maar worden ook alle andere kleine imperfecties aangepakt. Met een optimaal zichtresultaat als resultaat. Zodoende geeft de Personalised Treatment bij veel patiënten een beter zichtresultaat dan alleen IntraLasik Femtosecond. Ook mensen met relatief grote pupillen hebben meer baat bij de Personalised Treatment. Zelfs nachtblindheid kan geheel verdwijnen of voorkomen worden.

Wat zijn de kosten van de Personalised Treatment?

De kosten van de Personalised Treatment bovenop IntraLasik Femtosecond bedragen €180,- per oog. Dat garandeert je net wat meer zekerheid. Onze oogartsen adviseren de Personalised Treatment op basis van de uitslagen van het uitgebreid ooglaservooronderzoek.

Goed om te weten: de Personalised Treatment kan worden uitgevoerd in combinatie met zowel IntraLasik Femtosecond als Lasek en TransPRK.

Maak een afspraak