Veilig en vertrouwd ooglaseren

trustpilot_strs 4.7 uit 5

0800 777 8 777 |

IntraLASIK Femtosecond ooglaserbehandeling

IntraLASIK Femtosecond is een ooglaserbehandeling die jouw oogsterkte exact corrigeert.

Als eerste maakt de oogarts met behulp van de VisuMax Femtosecond System een hoornvliesflapje. Dit alles duurt nog geen minuut. Daarna slaat de oogarts dit flapje, als de bladzijde van een boek, om. Als tweede wordt jouw oogsterkte exact gecorrigeerd met de laser die volledig computergestuurd is. Je komt in aanmerking bij sterktes tussen de -10 en +4 en cilinder tot 6.

Voordelen IntraLASIK:

 • Je voelt niets van de behandeling
 • Zeer snel herstel
 • Bijna direct goed zichtresultaat
 • Minste ervaring (na)pijn

Nadelen IntraLASIK:

 • Behandeling bij droge ogen niet mogelijk

IntraLASIK Femtosecond-behandeling in stappen

Stap 1 IntraLasik Femtosecond:
Verdoving

Stap 1:
Verdoving

Verdoving met oogdruppels

Stap 2 IntraLasik Femtosecond: Voorbereiding

Stap 2: Voorbereiding

Flapje maken met een laser duurt nog geen minuut

Stap 3 IntraLasik Femtosecond: Bereikbaar maken

Stap 3: Bereikbaar maken

Omklappen van het flapje

Stap 4 IntraLasik Femtosecond: Laserbehandeling

Stap 4: Laserbehandeling

Laseren duurt 30 seconden per oog

Stap 5 IntraLasik Femtosecond: Herstel

Stap 5:
Herstel

Terugklappen van het flapje

Stap 1 Verdoving
De oogarts of assistent dient je verdovende oogdruppels toe. Hiermee wordt het oog gevoelloos gemaakt. Daarna wordt het oog gedesinfecteerd met jodium. Een ooglidspreider zorgt ervoor dat het te behandelen oog geopend blijft. Het andere oog is afgedekt.
Stap 2 Voorbereiding
De oogarts maakt met behulp van de VisuMax Femtosecond System laser een hoornvliesflapje. Deze blijft aan één zijde vastzitten. Dit alles duurt nog geen minuut. Bij elke puls die de laser geeft, verschijnt een kleine luchtbel. Zo ontstaat de uiteindelijke flap.
Stap 3 Bereikbaar maken hoornvlies
De oogarts slaat het flapje om, als een bladzijde van een boek. Het onderliggend hoornvliesweefsel is daardoor bereikbaar voor de laserstraal van de Schwind Amaris Excimer-laser.
Stap 4 De laserbehandeling
De oogarts wijst je op het fixatielichtje waarnaar je moet kijken. De eyetracker houdt het oog goed in de gaten en volgt elke oogbeweging. Is de beweging te groot, dan stopt de laser. De laser verwijdert in korte tijd een minuscule hoeveelheid hoornvliesweefsel en ‘slijpt’ je hoornvlies in de gewenste vorm. Hier voel je niets van. Ook de ooglaserbehandeling duurt minder dan een minuut per oog.
Stap 5 Herstel
Na de ooglaserbehandeling plaatst de oogarts de flap weer terug. Na enkele minuten drogen, zit het flapje vast. Je hebt geen hechtingen nodig. De oogarts druppelt het oog met antibiotica en ontstekingsremmers om de genezing te versnellen. Direct na de behandeling krijg je een nacontrole en wordt gekeken hoe alles eruitziet. Hierna mag je naar huis.

Voordelen Femto

 • Computergestuurde ooglaserbehandeling
  Deze ooglaserbehandeling wordt met de meest geavanceerde apparatuur computergestuurd uitgevoerd. Zo worden complicaties voorkomen. In tegenstelling tot andere ooglasermethodes wordt bij de Femto het resultaat vooraf voorspeld. Er wordt een dunner flapje gecreëerd en meer hoornvlies bespaard. Gewoonweg beter voor je ogen.
 • Bewezen resultaat
  Het resultaat van de Femto is uitstekend. Binnen enkele uren na de behandeling zie je weer helemaal scherp en ben je niet meer afhankelijk van een bril of contactlenzen.
 • Kort herstelproces
  Je ogen herstellen bijzonder snel van de Femto. Binnen twee dagen is je zicht volledig hersteld.
 • Femto, Intralase, Femtolasik of IntraLASIK Femtosecond?
  Even ophelderen: IntraLASIK Femtosecond wordt ook wel Femto, Femtolasik, Femtosecond en Intralase genoemd. Het komt allemaal op dezelfde behandeling neer: het flapje wordt niet met een mesje gemaakt, maar met een computergestuurde laser.

Ben je geschikt voor IntraLASIK?

Je komt in aanmerking voor de IntraLasik Femtosecond bij sterktes tussen de -10 en +4 en cilindersterktes tot 6. Wil je weten of je geschikt bent voor een ooglaserbehandeling? Dan raden wij je aan een uitgebreid ooglaservooronderzoek te doen, zodat je zekerheid krijgt en wij je alles kunnen vertellen wat je wilt weten.

De behandeldag stap voor stap:

 • 09:00

  Ontvangst

  Bij binnenkomst nemen we je gegevens met je door. Daarna mag je plaatsnemen in de wachtkamer. De receptioniste meldt je ondertussen aan bij het behandelteam en de oogarts.

  Tijdlijn binnenkomst 9 00
 • 09:15

  Uitleg: behandeling stap voor stap

  We nemen de behandeldag stap voor stap met je door. We beantwoorden ook je vragen. Daarnaast kan je eventueel kiezen voor een kalmeringstabletje.

  Tijdlijn 9 15 stap voor stap
 • 09:30

  Laatste metingen

  Voordat we de ooglaserbehandeling uitvoeren, controleren we nogmaals je sterkte. Daarna gaan we de behandeling voorbereiden.

  laatste oogmeting
 • 10:00

  Voorbereiding

  We nemen je mee naar de voorbereidingsruimte. Hier bereiden we je kort voor op de behandeling. We leggen het medicijngebruik na de behandeling aan je uit. Ook krijg je speciale ok-kleding aan. Tenslotte krijg je de eerste verdovende oogdruppels in je ogen. Hierdoor voel je niks van de behandeling.

  ooglaserbehandeling voorbereiding
 • 10:15

  Behandeling

  Je mag in de behandelkamer plaatsnemen op de behandeltafel. We controleren je gegevens opnieuw. Dan verdoven we je ogen nogmaals. De IntraLasik behandeling bestaat uit 2 stappen. De eerste stap is het maken van het flapje. De tweede stap is het laseren van je sterkte. Daarna plaatst de refractiechirurg het flapje weer terug. Na de behandeling, mag je even bijkomen in de rustruimte. Na ongeveer 20 minuten mag je naar de arts toe.

  ooglaserbehandeling
 • 10:55

  Controle door de arts

  De arts controleert je ogen goed. Hij druppelt je ogen ook met antibioticadruppels. Je krijgt nog de gelegenheid om vragen te stellen. Daarna mag je naar huis.

  Laatste controle

Wat kost de IntraLASIK Femtosecond behandeling?

Vision Ooglaseren heeft als motto: “de beste zorg hoeft niet duur te zijn”. Op die manier houden wij ooglaseren betaalbaar en bereikbaar voor iedereen.

1495

per oog