IntraLASIK (Femtosecond)

IntraLASIK Femtosecond is een ooglaserbehandeling die jouw oogsterkte exact corrigeert. Als eerste maakt de oogarts met behulp van de IntraLASIK Femtosecond een hoornvliesflapje. Dit alles duurt nog geen minuut. Daarna slaat de oogarts dit flapje, als de bladzijde van een boek, om. Als tweede wordt jouw oogsterkte exact gecorrigeerd met de laser die volledig computergestuurd is. Je komt in aanmerking bij sterktes tussen de -10 en +4,5 en cilinder tot 6.

Voordelen IntraLASIK:

 • Je voelt niets van de behandeling zelf.
 • Zeer snel herstel
 • Bijna direct goed zichtresultaat
 • Minste ervaring (na)pijn

Nadelen IntraLASIK:

 • Behandeling bij droge ogen niet mogelijk

IntraLASIK Femtosecond-behandeling in stappen

IntraLasik stap 1

Stap 1:
Verdoving

Verdoving met oogdruppels

IntraLasik stap 2

Stap 2: Voorbereiding

Flapje maken met een laser duurt nog geen minuut

IntraLasik stap 3

Stap 3: Bereikbaar maken

Omklappen van het flapje

IntraLasik stap 4

Stap 4: Laserbehandeling

Laseren duurt 30 seconden per oog

IntraLasik stap 5

Stap 5:
Herstel

Terugklappen van het flapje

Stap 1: Verdoving

De oogarts of assistent dient je verdovende oogdruppels toe. Hiermee wordt het oog gevoelloos gemaakt. Daarna wordt het oog gedesinfecteerd met jodium. Een ooglidspreider zorgt ervoor dat het te behandelen oog geopend blijft. Het andere oog is afgedekt.

Stap 2: Voorbereiding

De oogarts maakt met behulp van de IntraLASIK Femtosecond een hoornvliesflapje. Deze blijft aan één zijde vastzitten. Dit alles duurt nog geen minuut. Bij elke puls die de laser geeft, verschijnt een kleine luchtbel. Zo ontstaat de uiteindelijke flap.

Stap 3: Bereikbaar maken hoornvlies

De oogarts slaat het flapje om, als een bladzijde van een boek. Het onderliggend hoornvliesweefsel is daardoor bereikbaar voor de laserstraal.

Stap 4: De laserbehandeling

De oogarts wijst je op het fixatielichtje waarnaar je moet kijken. De zogenaamde eyetracker houdt het oog goed in de gaten en volgt elke oogbeweging. Is de beweging te groot, dan stopt de laser. De laser verwijdert in korte tijd een minuscule hoeveelheid hoornvliesweefsel en ‘slijpt’ je hoornvlies in de gewenste vorm. Hier voel je niets van. Ook de ooglaserbehandeling duurt minder dan een minuut per oog.

Stap 5: Herstel

Na de ooglaserbehandeling plaatst de oogarts de flap weer terug. Na enkele minuten drogen, zit het flapje vast. Je hebt geen hechtingen nodig. De oogarts druppelt het oog met antibiotica en ontstekingsremmers om de genezing te versnellen. Direct na de behandeling krijg je een nacontrole en wordt gekeken hoe alles eruitziet. Hierna mag je naar huis.

Ben je geschikt voor IntraLASIK?

Je komt in aanmerking voor de IntraLasik Femtosecond bij sterktes tussen de -10 en +4,5 en cilindersterktes tot 6. Wil je weten of je geschikt bent voor een ooglaserbehandeling? Dan raden wij je aan een uitgebreid ooglaservooronderzoek te doen, zodat je zekerheid krijgt en wij je alles kunnen vertellen wat je wilt weten.

Voordelen Femto

 • Computergestuurde ooglaserbehandeling
  Deze ooglaserbehandeling wordt met de meest geavanceerde apparatuur computergestuurd uitgevoerd. Zo worden complicaties voorkomen. In tegenstelling tot andere ooglasermethodes wordt bij de Femto het resultaat vooraf voorspeld. Er wordt een dunner flapje gecreëerd en meer hoornvlies bespaard. Gewoonweg beter voor je ogen.
 • Bewezen resultaat
  Het resultaat van de Femto is vaak beter dan bij andere methodes. Het is bewezen dat meer mensen 100% gezichtsvermogen hebben na afloop van deze behandeling.
 • Kort herstelproces
  Je ogen herstellen bijzonder snel van de Femto. Binnen twee dagen is je zicht volledig hersteld.
 • Femto, Intralase, Femtolasik of IntraLASIK Femtosecond?
  Even ophelderen: IntraLASIK Femtosecond wordt ook wel Femto, Femtolasik, Femtosecond en Intralase genoemd. Het komt allemaal op dezelfde behandeling neer: het flapje wordt niet met een mesje gemaakt, maar met een computergestuurde laser.

Hoe ziet je behandeldag eruit?

 • 9:00

  Ontvangst

  Bij binnenkomst nemen we je gegevens met je door. Daarna mag je plaatsnemen in de wachtkamer. De receptioniste meldt je ondertussen aan bij het behandelteam en de oogarts.

  ooglaseren
 • 9:15

  Uitleg: behandeling stap voor stap

  We nemen de behandeldag stap voor stap met je door. We beantwoorden ook je vragen. Daarnaast kan je eventueel kiezen voor een kalmeringstabletje.

  ogen laseren
 • 9:30

  Laatste metingen

  Voordat we de ooglaserbehandeling uitvoeren, controleren we nogmaals je sterkte. Daarna gaan we de behandeling voorbereiden.

  Intralasik Femtosecond
 • 10:00

  Voorbereiding

  We nemen je mee naar de voorbereidingsruimte aansluitend aan de behandelkamer. Hier bereiden we je kort voor op de behandeling. We leggen het medicijngebruik na de behandeling aan je uit. Ook krijg je speciale ok-kleding aan. Tenslotte krijg je de eerste verdovende oogdruppels in je ogen. Hierdoor voel je niks van de behandeling.

  ooglaserbehandeling voorbereiding
 • 10:15

  Behandeling

  Je mag in de behandelkamer plaatsnemen op de behandeltafel. We controleren je gegevens opnieuw. Dan verdoven we je ogen nogmaals. De IntraLasik behandeling bestaat uit 2 stappen. De eerste stap is het maken van het flapje. De tweede stap is het laseren van je sterkte. Daarna plaatst de refractiechirurg het flapje weer terug.

  Intralasik Femtosecond
 • 10:35

  Rustruimte

  Na de behandeling, mag je even bijkomen in de rustruimte. Na ongeveer 20 minuten mag je naar de arts toe.

  Intralasik Femtosecond
 • 10:55

  Controle door de arts

  De arts controleert je ogen goed. Hij druppelt je ogen ook met antibioticadruppels. Je krijgt nog de gelegenheid om vragen te stellen. Daarna mag je naar huis.

  Intralasik Femtosecond

Wat kost een IntraLASIK Femtosecond ooglaserbehandeling?

Vision Ooglaseren heeft als motto: “de beste zorg hoeft niet duur te zijn”. Op die manier houden wij ooglaseren betaalbaar en bereikbaar voor iedereen. Daarom betaal je bij ons € 1049,- per oog. Met de garantie van hoogstaande zorgkwaliteit en persoonlijke aandacht en begeleiding.
Vergelijk de meest actuele prijzen.