Veilig en vertrouwd ooglaseren

trustpilot_strs 4.7 uit 5

0800 777 8 777 |

Herstel na ooglaseren

De nazorg van een ooglaserbehandeling is vrij eenvoudig: tijd, rust, controles en oogdruppels. Na je behandeling is het heel belangrijk dat je (afhankelijk van de behandelmethode) nog enige weken tot maanden je ogen druppelt. Dit is noodzakelijk omdat de natuurlijke traanvochtbalans van je ogen tijdelijk verstoord is. Om deze balans te herstellen, krijg je van ons kunsttranen voorgeschreven.

Oogdruppels en Kunsttranen

Na het vooronderzoek ontvang jij van ons je druppelschema. Op de dag van je ooglaserbehandeling leggen we dit druppelschema aan je uit.  Het is van groot belang om het druppelschema zorgvuldig te volgen. Als je oogdruppels op zijn, vraag je hier een herhaalrecept aan. De kunsttranen Thealoz Duo mag je zelf bestellen. 

Medicatie

Na afloop van de behandeling krijg je van ons ook specifieke medicatie mee. Welke medicijnen dit zijn, de hoeveelheid en het gebruik hiervan, worden op de behandeldag aan jou persoonlijk uitgelegd.

Advies oogarts

Volg deze leefregels van de oogarts op, zodat je ogen makkelijk herstellen:

  • Twee weken niet in je ogen wrijven.
  • Twee weken niet sporten (vier weken bij contactsporten).
  • Twee weken niet zwemmen of naar de sauna gaan.
  • Voor vrouwen: twee weken geen oog make-up dragen.

Hersteltijd ooglaserbehandelingen

De hersteltijd van de ooglaserbehandelingen is verschillend. In dit schema kun je zien wat ten aanzien van het herstel per ooglaserbehandeling gebruikelijk is.

INTRALASIK FEMTOSECTRANSPRKLASEK / PRK
Kans op wazig zicht4-5 uur2-5 dagen2 tot 3 weken
Zicht is optimaal1 week tot 3 maanden2 weken tot 3 maanden2 weken tot 3 maanden
NapijnIn de eerste uren na de behandeling kan lichte pijn worden ervaren2-5 dagen lichte napijn3 tot 5 dagen matige napijn
Weer aan het werk1-2 dagen6-7 dagenVanaf 7 dagen

Ervaring herstel na ooglaseren

Hoe ervaart Marloes haar herstel? Bekijk de video.