Veilig en vertrouwd ooglaseren

trustpilot_strs 4.7 uit 5

0800 777 8 777 |

Wij steunen het Oogfonds. Jij ook?

Wij zijn enorm trots dat wij samenwerken met het Oogfonds. Deze organisatie wil de enorme groei van het aantal mensen met een oogziekte stoppen. Want wist je dat slechtziendheid en blindheid in 70% van de gevallen te voorkomen is? Door preventie, goede voorlichting en wetenschappelijk onderzoek kan dit gestopt worden. Samen met het Oogfonds willen wij vermijdbare slechtziendheid en blindheid uit het leven bannen.

Oogfonds

Wat is het Oogfonds?

In Nederland zijn er meer dan 350.000 blinden en slechtzienden. Helaas neemt dit aantal snel toe. Dit komt door de vergrijzing en het aantal mensen met diabetes. Als we niets doen, zal het aantal mensen dat slechtziend of blind is in 2020 oplopen naar een half miljoen. Onnodig! De droom van het Oogfonds is dat niemand onnodig blind of slechtziend wordt.

Preventie slechtziendheid en blindheid

Wij leveren graag een bijdrage aan dit mooie initiatief. Daarom nemen wij actief deel aan het vermijden van slechtziendheid en blindheid door de vooronderzoeken die wij uitvoeren voor ooglaseren. Tijdens dit onderzoek komt wekelijks naar voren dat een patiënt een oogaandoening of ziekte heeft. Deze patiënt is zich hier vaak niet bewust van, waardoor hij er vaak op tijd bij is. Hierdoor voorkomen wij (soms) dat een patiënt onnodig slechtziend of blind wordt.

Onze optometriste, Handan, vertelt dat wij wekelijks patiënten doorsturen voor verder onderzoek. Zo zijn er onlangs 2 patiënten geweest die door het vooronderzoek mogelijk gered zijn van een erge oogaandoening of ziekte.

Netvliesbeschadiging bij een jongedame van 23 jaar

Linda (23 jaar) wil heel graag van haar bril af en komt hoopvol naar het vooronderzoek. Echter komt tijdens het vooronderzoek naar voren dat zij een beschadiging op het netvlies heeft. Ze is erg teleurgesteld dat ooglaseren er nu niet in zit, maar enorm opgelucht dat wij dit op tijd hebben ontdekt. Ze gaat na overleg met onze oogarts (Dr. Villada) snel naar het ziekenhuis om verder onderzocht te worden om zo een ergere aandoening te voorkomen.

Nummer 1 veroorzaker van blindheid

Marieke, een dame van 42 jaar werkt als receptioniste bij een modern bedrijf. Voor haar werk kijkt ze wie er binnenkomt om vervolgens op de computer informatie op te zoeken. Dit lukt wel met haar multifocale bril, maar ze vindt dit vreselijk irritant. Ooglaseren is de oplossing! Toch blijkt ze haar ogen niet te kunnen laten laseren vanwege een verhoogde oogdruk. Gelukkig is ze er op tijd bij. Deze verhoogde oogdruk kan namelijk glaucoom veroorzaken. Dit is 1 van de grootste veroorzakers van blindheid.

Vision Ooglaseren doneert

Naast deze preventie willen wij nog meer doen. Daarom doneren wij bij iedere behandelde patiënt €0,50 aan het Oogfonds voor wetenschappelijk onderzoek en voorlichting. Daarnaast werken wij actief samen met het Oogfonds, zodat vermijdbare slechtziendheid en blindheid niet meer kan voorkomen.

Ben jij ook enthousiast en wil je wel een muntje bijdragen?

Dat kan. Bij Vision Ooglaseren kun je gemakkelijk een donatie doen in de donatiebox in de wachtkamer. Of doneer gelijk online. Wij en het Oogfonds danken je hartelijk!

Wat gebeurt er met je donatie?

Je draagt bij aan wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, preventie en een toegankelijke maatschappij voor blinden en slechtzienden.

Donatiebox Oogfonds