Veilig en vertrouwd ooglaseren

trustpilot_strs 4.7 uit 5

0800 777 8 777 |

Verziendheid (Hypermetropie)

Je ziet dichtbij niet scherp? Schrijven, het lezen van een boek en andere precisietaken gaan moeizaam? Als je last hebt van verziendheid (hypermetropie), dan is je lens te plat of je oogbol te kort. Dit betekent dat het licht achter je netvlies valt, waardoor dichtbij een wazig beeld ontstaat. De sterkte van deze refractieafwijking wordt aangeduid met een plusteken (+). Je kan je ogen laten laseren als je afwijking tussen de +0.5 en +4 ligt.

Normaal

Normaal

Verziendheid (Hypermetropie)

Verziendheid (+)

Oorzaak

Ongeveer 1 op de 4 mensen heeft last van verziendheid (hypermetropie). Het is vaak erfelijk. Baby’s kunnen geboren worden met verziendheid, maar kunnen hier overheen groeien. Degenen die er niet overheen groeien, zullen waarschijnlijk wanneer ze in de twintig zijn een bril of contactlenzen dragen. Bij hoge positieve sterktes en voorbij de leeftijd van 40 jaar kan het ook zo zijn dat je in de verte niet scherp ziet.

Volwassenen kunnen op latere leeftijd een plus sterkte ontwikkelen. Alleen is er dan sprake van ouderdomsverziendheid (presbyopie). Dit is ook een oogafwijking met een plus sterkte, maar hierbij spelen andere factoren een rol.

Klachten verziendheid

Als deze oogafwijking nog niet gecorrigeerd wordt, kun je last hebben van:

  • wazig zicht dichtbij
  • hoofdpijn
  • vermoeidheid
  • soms scheelzien
  • branderige ogen

Behandeling

Deze refractieafwijking kan gecorrigeerd worden door een bril of contactlenzen. Ook een ooglaserbehandeling is een goede oplossing wanneer je niet meer afhankelijk wilt zijn van een bril of contactlenzen. Bij een ooglaserbehandeling voor verziendheid worden de randen van het hoornvlies met de laser afgevlakt, waardoor het hoornvlies steiler wordt.

Verziendheid (hypermetropie) kan behandeld worden tot een sterkte van +4. Verder is je geschiktheid afhankelijk van een aantal andere factoren, zoals bijvoorbeeld de dikte van je hoornvlies. Laat een vooronderzoek uitvoeren en je weet of je geschikt bent en voor welke behandeling.

Welke ooglaserbehandeling is mogelijk?

Er zijn 2 ooglaserbehandelingen mogelijk: de IntraLasik Femtosecond en de Lasek/PRK. Daarna heb je geen lenzen of bril meer nodig.

INTRALASIK FEMTOSECTRANSPRKLASEK / PRK
OogafwijkingTot +4niet mogelijkVanaf -8
CilinderTot 6niet mogelijkTot 6