Veilig en vertrouwd ooglaseren

trustpilot_strs 4.7 uit 5

0800 777 8 777 |

Cilinderafwijking (astigmatisme)

Je ziet zowel veraf als dichtbij in bepaalde mate wazig? Bij een cilinderafwijking (astigmatisme) heeft het hoornvlies niet de vorm van een mooie, ronde voetbal, maar van een rugbybal. Hierdoor valt het licht op 2 verschillende plaatsen, zowel voor als achter het netvlies en zie je wazig. De sterkte van deze oogafwijking wordt aangegeven met dioptrieën. Ooglaseren is mogelijk tot 6 dioptrieën. Een cilinderafwijking gaat vaak gepaard met bijziendheid en verziendheid.

Normaal

Normaal

Cilinderafwijking (Astigmatisme)

Cilinderafwijking

Oorzaak

Deze oogafwijking komt bij mensen voor met verziendheid, bijziendheid en als familiekwaal. De afwijking is vaak al aanwezig vanaf de geboorte en kan langzaam erger worden naarmate je ouder wordt.

Klachten

Als je cilinder nog niet gecorrigeerd is, kun je last hebben van:

  • wazig zicht
  • hoofdpijn
  • vermoeide ogen
  • moeite met lezen

Astigmatisme corrigeren

Bij verziendheid of bijziendheid corrigeert de oogarts subtiel wat in wezen een normaal bolvormig hoornvlies is. Maar bij astigmatisme heeft het hoornvlies de vorm van een rugbybal. Dit zorgt voor een ovaalvorm van het hoornvlies aan de voorkant van het oog.

Door deze vorm van het hoornvlies ontstaan er 2 brandpunten (ipv 1 brandpunt). En dus een wazig beeld. Om astigmatisme te corrigeren houdt de oogarts rekening met het ovaalvormig hoornvlies. Vandaar dat de refractiechirurg het hoornvlies op meerdere plaatsen corrigeert.

Welke ooglaserbehandeling is mogelijk?

Er wordt vaak gedacht dat een ooglaserbehandeling een cilinder niet kan corrigeren, maar dat kan wel. Bij Vision Ooglaseren behandelen we al meer dan 15 jaar mensen met een cilinder. Het is mogelijk om een cilinderafwijking te corrigeren met de volgende ooglaserbehandelingen: de TransPRK, de IntraLasik Femtosecond en de Lasek/PRK.

INTRALASIK FEMTOSECTRANSPRKLASEK / PRK
Oogafwijking-10 tot +4-8 tot +2-8 tot +2
Cilindertot 6tot 4tot 6

Ben je geschikt?

Boek je vooronderzoek en daarna weet je voor welke behandeling je geschikt bent.