Veilig en vertrouwd ooglaseren

trustpilot_strs 4.7 uit 5

0800 777 8 777 |

Bijziendheid (Myopie)

Heb je last van bijziendheid? Dan zie je ver weg niet scherp. Verkeersborden, ondertiteling en het herkennen van mensen op grotere afstand is lastig? Bij bijziendheid (myopie) is je oogbol iets langer en ronder dan het zou moeten zijn. Dit betekent dat het licht voor het netvlies valt, waardoor veraf een wazig beeld ontstaat. De sterkte van deze refractieafwijking wordt aangeduid door middel van een minteken (-). Je kan je ogen laten laseren als je afwijking tussen de -0,75 en -10 ligt.

Normaal

Normaal

Bijziendheid (myopie)

Bijziendheid (-)

Oorzaak

Deze oogafwijking ontstaat vaak in de puberteit en is erfelijk. Ongeveer een kwart van de bevolking heeft last van myopie.

Klachten

Als deze oogafwijking nog niet gecorrigeerd wordt, kun je last hebben van:

  • wazig zicht op grote afstand
  • hoofdpijn
  • vermoeide, zere ogen
  • vermoeidheid tijdens het sporten en autorijden

Behandeling

Meestal wordt bijziendheid gecorrigeerd met lenzen of een bril. Maar het is ook een uitstekende oogafwijking om met ooglaseren te corrigeren. Bij een ooglaserbehandeling voor bijziendheid wordt subtiel de voorkant van het hoornvlies gecorrigeerd. Hierdoor valt het licht weer goed op je netvlies en ben je niet meer bijziend!

Het is onmogelijk om de vreugde van een leven zonder bril of contactlenzen exact te beschrijven. Maar stel je voor… de veranderingen in je dagelijkse leven. Douchen, zwemmen of spelen met je kinderen zonder dat je je zorgen hoeft te maken. Ook zijn er natuurlijk voor diegene die graag sporten veel voor de hand liggende voordelen. Daarnaast vinden mensen die last hadden van bijziendheid, dat het ook helpt bij sociale situaties. Want ze kunnen gezichten gemakkelijker en sneller herkennen zonder lenzen of bril.

Welke ooglaserbehandeling is mogelijk?

Om bijziendheid te corrigeren zijn er 3 ooglaserbehandelingen mogelijk: de TransPRK, de IntraLasik Femtosecond en de Lasek/PRK. Door een vooronderzoek te laten uitvoeren, weet je of je geschikt bent en voor welke behandeling.

INTRALASIK FEMTOSECTRANSPRKLASEK / PRK
Oogafwijkingvanaf -10vanaf -8vanaf -8
Cilindertot 6tot 4tot 6