Ooglaseren: mesje versus IntraLasik Femtosecond

 

Wat is het verschil tussen de IntraLasik Femtosecond en de Lasik-methode?

Met de IntraLasik Femtosecond wordt middels laserstralen een flapje gecreëerd. De IntraLasik Femtosecond zendt in het infrarood hele korte pulsen uit. Deze laserimpulsen zorgen ervoor dat er duizenden zeer kleine luchtbellen komen te zitten op de gewenste diepte in het hoornvlies. In een video kan je precies zien hoe dit in zijn werk gaat. Deze ooglaserbehandeling is volledig computergestuurd.

Met de normale Lasik-methode wordt het flapje gemaakt met een microkeratoom, oftewel: een mesje. Dit vergroot de kans op complicaties, in tegenstelling tot bij de IntraLasik Femtosecond-methode.

Mesje (Lasik) versus computergestuurd (IntraLase Femtosecond)

De belangrijkste voordelen van de computergestuurde ooglaserbehandeling zijn de veiligheid en het resultaat van de ooglaserbehandeling. Het is veiliger omdat er geen mesje aan te pas komt en het resultaat is beter omdat er nauwkeuriger gewerkt kan worden.

Resultaat ooglaserbehandeling

Heb je last van een hoge oogafwijking of een sterke cilinder? Dan is de IntraLasik Femtosecond de oplossing voor jou. Deze manier van ooglaseren geeft vele mogelijkheden voor mensen met een hoge oogafwijking of een dun hoornvlies. Doordat het flapje gepersonaliseerd is, is er een kleiner risico is op plooitjes en verschuivingen in de flap.

Kosten IntraLasik Femtosecond

Als we kijken naar het prijsverschil tussen beide behandelingen is dit minimaal. De kosten van de Lasik-methode bedragen € 899,- per oog. De kosten van de IntraLasik Femtosecond bedragen € 999,- per oog.