Wat is een IntraLasik-ooglaserbehandeling?

IntraLasik wordt ook wel Femtolasik, Femtosecond en Intralase genoemd. Het flapje dat gemaakt moet worden om te kunnen laseren, hoeft voortaan niet meer gemaakt te worden met behulp van een mesje, zoals bij de Lasik-behandeling. Er wordt bij IntraLasik gebruikgemaakt van een computergestuurde laserstraal. Daarom kan er gesproken worden van een volledige laserbehandeling.

De voordelen van een IntraLasik-ooglaserbehandeling

De nauwkeurigheid en het comfort liggen door de verfijnde IntraLasik-techniek op een hoog niveau. IntraLasik is een zeer veilige manier van ooglaseren. De kans op complicaties is minimaal. Het is daarom een behandeling die door de oogartsen wereldwijd geprefereerd wordt boven de andere behandelingen. In tegenstelling tot de overige ooglaserbehandelingen, kan er bij IntraLasik voorspeld worden hoe het resultaat zal zijn. Bij de andere operaties kunnen de oogartsen slechts aangeven wat de verwachtingen zullen zijn na de operatie. Het is bewezen dat meer mensen een 100% gezichtsvermogen hebben na afloop van deze behandeling dan wanneer men de Lasik-operatie, waarbij het mesje nog gebruikt wordt, ondergaat.

Wie komt er in aanmerking voor een IntraLasik-behandeling?

De IntraLasik-behandeling kan gebruikt worden voor de meeste oogafwijkingen. Ook wanneer je een dun hoornvlies hebt of een hogere afwijking, kan het zijn dat deze behandeling je wordt geadviseerd in plaats van de pijnlijkere Lasek-methode.

Hoe gaat de IntraLasik-behandeling in zijn werk?

De IntraLasik-behandeling gaat als volgt:
Met de laser wordt het flapje gemaakt. Daarna wordt deze opzij geklapt en wordt de oogafwijking weggelaserd door het corrigeren van de kromming van het hoornvlies.
Na de operatie, die snel en pijnloos is, kan je wel wat pijn voelen. Over het algemeen verdwijnt deze na een paar uur weer. De kans op complicaties bij de IntraLasik is 1%, bij de resterende 99% wordt het verwachte resultaat in een keer bereikt. Ben je toch niet tevreden met het uiteindelijke resultaat, dan kan je altijd nog een nabehandeling ondergaan om het zicht te perfectioneren.