IntraLasik Femtosecond in stappen

Stap 1

Op de dag van de behandeling word je op het afgesproken tijdstip in de kliniek verwacht. Er vinden nog een aantal metingen plaats om er zeker van te zijn dat al je gegevens kloppen. Ook heb je nog een gesprek met je behandelend oogarts.

Stap 2

De oogarts of assistente dient verdovende oogdruppels toe in het oog om het gevoelloos te maken.

Stap 3

De oogarts maakt met behulp van het IntraLasik-laserapparaat een hoornvliesflapje dat aan één zijde blijft vastzitten. Elke puls die de laser geeft, zal een kleine luchtbel geven. Hierdoor ontstaat de uiteindelijke flap.

Stap 4

Je wordt naar het tweede laserapparaat gebracht. De oogarts slaat het flapje om, als een bladzijde van een boek. Het onderliggend hoornvliesweefsel is daardoor bereikbaar voor de laserstraal.

Stap 5

De oogarts wijst je op het fixatielichtje waarnaar je moet kijken. De eyetracker houdt het oog goed in de gaten en volgt elke beweging die je maakt met het oog. Is deze beweging te groot, dan zal de laser stoppen.

Stap 6

Na de ooglaserbehandeling plaatst de oogarts de flap weer terug. Na enkele minuten drogen, zit het flapje voldoende vast. Er wordt geen gebruik gemaakt van hechtingen. De oogarts druppelt het oog met antibiotica en ontstekingsremmers om de genezing te versnellen.

Stap 7

Voordat je naar huis gaat worden de ogen nog gecontroleerd en maak je een nacontroleafspraak voor de volgende dag. Na afloop van de behandeling krijg je medicijnen mee. Welke medicijnen dit zijn en het gebruik hiervan wordt je tijdens de behandeldag uitgelegd. Direct na de behandeling heb je een nacontrole. Tijdens deze nacontrole wordt gecontroleerd of het flapje goed zit en wordt het zichtvermogen getest. Ook de volgende dag vindt nog een nacontrole plaats. Daarna vinden er controles plaats na een maand, 6 maanden en 1 jaar.