Ooglaseren is toch super eng!?

Wij snappen dat het laten laseren van je ogen spannend of zelfs een beetje eng kan zijn. Maar hoe lekker is het als jij straks geniet van een leven zonder bril of lenzen? Kan je het je voorstellen? Gewoon je wekker scherp zien. Geen branderige ogen meer na een dag werken. Heerlijk sporten zonder bril.

Mensen die zich bij ons laten behandelen, vinden het vaak ook erg spannend. Heel begrijpelijk. Alleen, achteraf valt de behandeling enorm mee. Bijna iedereen heeft spijt dat ze het niet eerder hebben laten doen.

Cindy: “Voor, tijdens en na de behandeling goede service, en mijn resultaat is super! Als ik dit van tevoren wist, had ik het veel eerder laten doen.”

M. “Uiteraard was ik erg zenuwachtig, maar ik verzeker je voor 100% dat dit echt niet nodig is. De behandeling is volkomen pijnloos en in 2 minuten gepiept.”

Ooglaseren in vogelvlucht

De ooglaserbehandeling duurt echt heel kort: het laseren op zichzelf duurt 30 seconden. Doordat je verdoofd bent met oogdruppels, voel je hier helemaal niks van. Hooguit wat druk tijdens de behandeling.

ooglaseren engDoor het laseren past de oogarts (of eigenlijk de laser) de bolling en dikte van het hoornvlies aan. Dit klink enger dan het is. Het hoornvlies bestaat namelijk uit 5 lagen. De behandeling wordt slechts uitgevoerd in één van deze lagen. De rest van je oog wordt dus niet behandeld.

Na de behandeling zie je weer scherp en kun je genieten van een leven zonder bril of lenzen.

Raymond: “De behandeling zelf was zo voorbij, hoewel erg spannend, volledig pijnloos.”

Veelvoorkomende zorgen

Wat als ik met mijn ogen knipper tijdens de behandeling?

Door de oogspreider kan je niet met je ogen knipperen.

Wat gebeurt er als ik wegkijk?

Ons eyetracking systeem houdt je ogen nauwlettend in de gaten. Dit gebeurt honderden keren per seconde. Mocht je wegkijken, dan stopt de laser direct en gaat pas weer verder als je recht kijkt. De eyetracker zorgt er dus voor dat de laser het hoornvlies op exact de juiste plek corrigeert.

Kan ik blind worden?

Nee, dat kan niet. Bij ooglaseren wordt een dun oppervlak op het oog aangepast. Er wordt dus niet in het oog zelf geopereerd.

Angst voor het onbekende

De twijfel om een ooglaserbehandeling uit te laten voeren gaat vaak over de veiligheid of risico’s van een behandeling. Je praat met vrienden en familie en al snel komen er spookverhalen boven. Spookverhalen van allerlei enge complicaties.

Wij willen je hier graag wat meer over vertellen om je een duidelijk en eerlijk beeld te geven van de risico’s en het feit dat de kans op een complicatie zeer klein is.

Vanaf de jaren 80 worden al ooglaserbehandelingen uitgevoerd. Sindsdien zijn de technieken en methodes continu verbeterd. Zo is met de toenemende digitalisering de moderne laserapparatuur allemaal computergestuurd en zijn alle metingen en behandelingen volledig op elkaar afgestemd. Hierdoor zijn ooglaserbehandelingen tegenwoordig, mits gebruikmakend van de juiste ooglaserapparatuur bediend door ervaren oogartsen, bewezen veilig.

Percentage complicaties ligt onder de 1%

Onze moderne apparatuur analyseert (tijdens een pijnvrij vooronderzoek) de specifieke kenmerken van jouw oog op alle mogelijke variabelen. Dit zorgt voor een soort vingerafdruk van jouw oog. Met de gegevens verzameld uit het gedetailleerde vooronderzoek wordt een behandelplan gemaakt waarbij rekening wordt gehouden met jouw unieke vingerafdruk van jouw oog. Hierdoor is het percentage complicaties heel klein (onder de 1%.).

Uit onderzoek blijkt dat de meeste complicaties ontstaan door het maken van verkeerde keuzes. Niet van de apparatuur, maar van de behandelaar. Menselijke fouten dus. Vaak gaat het hier om de beslissing om toch een oog te behandelen, terwijl het niet geschikt is voor een ooglaserbehandeling. Het commerciële belang wint het dan van het medische belang. Daarom is het ook zo belangrijk dat er een uitgebreid vooronderzoek plaatsvindt, waarbij op basis van objectieve criteria de geschiktheid voor een behandeling wordt vastgesteld.

Janet: “De gedegen voorbereidingen en onderzoek geven vertrouwen in de behandeling. Uitgebreide uitleg versterkt dit. Vervolgens doen ze wat ze zeggen. Houd ik van.”

Santing: “Had ik veel eerder moeten doen! Je kan op korte termijn terecht bij vision ooglaseren. Informatieverstrekking was duidelijk en helder. Procedure werd goed uitgelegd en vervolgstappen waren helder. De behandeling zelf is voorbij voordat je het weet.”

Bij Vision Ooglaseren kun je een vooronderzoek laten uitvoeren, waarbij we je altijd een eerlijk advies geven: wij keuren gemiddeld 20% van de onderzochte mensen af voor een ooglaserbehandeling. Wij behandelen jou alleen als het écht kan.

Vooronderzoek met altijd een eerlijk advies

Ramesar: “Het introductie gesprek was uitvoerig en werd daarna zeer goed uitgelegd. Men nam echt de tijd voor me en ik voelde me daardoor zeer op mijn gemak”

Tijdens een vooronderzoek van 2 uur word je uitgebreid voorgelicht over ooglaseren. Ook worden je ogen door de optometrist zorgvuldig en pijnvrij getest. Hierbij kijken we o.a. naar de:

  • oogsterkte
  • cilinderafwijking
  • dikte en vorm van het hoornvlies
  • oogdruk
  • oogbolling
  • contrastgevoeligheid
  • oogaandoeningen
  • traanproductie

Lees meer over de specifieke testen van het vooronderzoek.

Na het vooronderzoek bespreken wij de resultaten van het vooronderzoek, de mogelijke risico’s en de kosten. Daarbij wordt er altijd gekeken naar welke behandeling het meest geschikt is voor jouw ogen. Ieders ogen zijn nou eenmaal anders en een behandeling vraagt altijd om maatwerk. Na dit onderzoek weet je gelijk of ooglaseren een optie voor je is en kun je eventueel meteen een datum inplannen voor de behandeling. Zoals gezegd, als wij enige twijfel hebben, dan zullen wij altijd een laserbehandeling afraden.

Susan: “De intake verliep erg prettig. Ik werd goed voorgelicht en er werd tijd genomen voor het beantwoorden van al mijn vragen.”

Nieuwste laser en snelle behandeling

Voorafgaand aan de ooglaserbehandeling word je verdoofd. Nee, wees maar niet bang dit doen we niet met een naald! Maar met behulp van oogdruppels. Je ogen zijn hiermee helemaal verdoofd. Je voelt dus geen pijn van de behandeling. Hooguit wat druk tijdens de behandeling zelf.

Raymond: “De behandeling zelf was zo voorbij, hoewel erg spannend, volledig pijnloos.”

M. “Na jarenlang wikken en wegen, en diverse oogontstekingen wegens het dragen van lenzen, heb ik eind 2016 besloten om toch mijn ogen te laten laseren… De behandeling is volkomen pijnloos en in 2 minuten gepiept… Na mijn ervaring is mijn vriendin ook geholpen bij Vision Ooglaseren en zij is net zo blij als dat ik ben om zonder lenzen of bril door het leven te gaan!”

De behandeling duurt echt heel kort. Michel koos voor de No Touch-methode en stond in een mum van tijd weer buiten:

Michel: “Eenmaal binnen bij Vision werd ik snel en vakkundig geholpen en stond ik binnen een uurtje weer op straat met mijn ogen gelaserd.”

Door het laseren past de oogarts (of eigenlijk de laser) de bolling van het hoornvlies aan, waardoor het licht weer goed op je netvlies valt en je weer scherp ziet. We werken met een volledig computergestuurde laser die gekoppeld is aan onze onderzoeksapparatuur. Deze geautomatiseerde processen zorgen voor de hoogst mogelijke kwaliteit.

De behandeling wordt uitgevoerd in één van de lagen van het hoornvlies; de rest van je oog wordt dus niet behandeld. Daarna controleert de arts je zicht. Nadat je even bent bijgekomen in de rustruimte mag je, na nog een laatste controle, naar huis.
Je kan in de uren na de behandeling een zanderig gevoel in je ogen ervaren. Dit is tijdelijk en afhankelijk van het type behandeling; dit gaat binnen enkele uren tot enkele dagen voorbij.

Persoonlijke begeleiding van 1 jaar

Marcel: “De medewerkers zijn erg vriendelijk en je wordt niet als nummer behandeld. Bedankt voor de top service!”

Bas: “Het eerste wat mij opviel is dat de mensen bij Vision Ooglaseren echt oog voor je hebben. Je ben geen nummer (wat je bij een bedrijf kan meemaken), maar toen ik later terug kwam herkende niet alleen medewerkers mij, maar wisten soms ook nog mijn naam. Wauw.”

Goede nazorg is zeer belangrijk voor het optimale herstel van je ogen. Na de behandeling krijg je van ons je medicijnen mee. Ook krijg je oogdruppels mee om het herstel van het hoornvlies te versnellen.

Krista: “Ik vond het erg spannend om te gaan doen, maar is mij achteraf enorm meegevallen. Het herstel was zeer vlot”

Patricia: “Thuisgekomen na de behandeling zat ik met veel vragen over het herstel en het zicht, je kunt bellen maar je kunt je vragen ook per mail sturen en ze bellen je dan zeer snel terug! Voor mij was het zeer prettig om zo snel antwoorden en soms geruststelling te krijgen.”

Daarnaast blijf je gedurende het eerste jaar na je behandeling onder actieve controle. Regelmatig (5 keer) kom je terug, zodat we het herstel en je zichtvermogen optimaal kunnen volgen. Verder kan je ons altijd bellen als je vragen hebt en ben je altijd vrij om na het eerste jaar nog een keer je ogen te laten controleren. 

“Michel: De 5e dag na de behandeling kon ik zelf met de auto naar Vision rijden voor de eerste controle. Hier werden de beschermlenzen eruit gehaald die ik op de dag van de behandeling gekregen had. Ook heb ik geen last gehad van pijn of problemen van de behandeling.”

Phil: “Mijn behandeling is nu een aantal jaar geleden, maar ik heb de hele procedure heel positief ervaren. De informatie vooraf was duidelijk en helder, de behandeling zelf was pijnloos en de resultaten perfect. Aanrader!”

Ons hechte team heeft heel veel ervaring en is helemaal gespecialiseerd in ooglaserbehandelingen. Wij begeleiden jou persoonlijk door het hele proces. Vanaf het begin tot het einde!

Ervaring ooglaseren

Joop vertelt in dit filmpje over zijn IntraLasik Femtosecond ooglaserbehandeling. Hij droeg sinds zijn 18e een bril en hij heeft vanwege het sporten gekozen om zijn ogen te laten laseren. Hij vond dit natuurlijk super spannend, maar hij is heel blij dat hij het gedaan heeft.