Veilig en vertrouwd ooglaseren

trustpilot_strs 4.7 uit 5

0800 777 8 777 |

Wat is refractiechirurgie?

Geplaatst op:

Als jij nu een bril of lenzen draagt dan heb jij een oogafwijking, ook wel een refractieafwijking genoemd. Dit is een afwijking aan je oog waar je zelf niets aan kunt doen. Refractiechirurgie is een operatieve behandeling die je oogafwijking corrigeert en ervoor zorgt dat jij permanent minder afhankelijk bent van een bril of lenzen. Denk bij refractiechirurgie aan ooglaseren of lensimplantaten.

refractiechirugie

Ooglaseren is de bekendste vorm van refractiechirurgie met verschillende behandelmethodes. Deze vorm van refractiechirurgie bestaat 30 jaar. Sindsdien zijn de technieken en methodes doorontwikkeld. Vision Ooglaseren kiest voor de TransPRK, IntraLASIK Femtosecond, Lasek/PRK en de monovisie ooglaserbehandeling vanwege de bewezen veiligheid en resultaten.

Door middel van ooglaseren worden oogafwijkingen zoals bijziendheid (myopie), verziendheid (hypermetropie) en cilinderafwijkingen (astigmatisme) gecorrigeerd. Je kunt je ogen laten laseren bij een oogafwijking tussen de -10 en +4 (inclusief cilinderafwijking). Refractiechirurg Drs. Martínez de Aragón en optometrist Caroline Rhodius van Vision Ooglaseren vertellen in deze blog over hun rol tijdens en ervaring met refractiechirurgie.

Drs. Javier Martínez de Aragón over zijn rol als refractiechirurg

refractiechirurg

Voor mij is refractiechirurgie de mooiste medische specialiteit die er is omdat ik mensen kan helpen weer beter te zien. Een reactie die ik vaak hoor van cliënten is dat de ooglaserbehandeling zijn of haar leven heeft veranderd. Door een uitgebreid vooronderzoek met betrouwbare oogmetingen, in goede samenwerking met onze optometristen en met de beste en nieuwste medische apparatuur, biedt Vision Ooglaseren jou een veilige ooglaserbehandeling.

Je ziet mij of één van de andere twee oogartsen tijdens je tweede vooronderzoek, dit is de laatste afspraak voor je ooglaserbehandeling. Ik spreek jou als behandeld arts persoonlijk en onderzoek je ogen nogmaals. Dit vind ik belangrijk omdat ik wil weten wie jij bent, wat je wens is en mogelijke zorgen zijn. In dit gesprek leg ik je uit hoe de ooglaserbehandeling verloopt en kun je al je vragen persoonlijk aan mij te stellen. Tijdens de behandeldag ben ik als refractiechirurg jouw aanspreekpunt en voer ik alle operatieve handelingen uit. Ik vind het belangrijk dat jij je op je gemak voelt.

Refractiechirurg Drs. Javier Martínez de Aragón

Optometrist Caroline Rhodius over haar rol bij refractiechirurgie

Als optometrist bij Vision Ooglaseren heb ik in de afgelopen 11 jaar veel mensen gesproken die om verschillende redenen graag van hun bril of lenzen af willen zijn. Ik vind het ontzettend dankbaar dat we deze droom voor een groot deel van onze cliënten realiseren. Kom jij ook langs om te kijken of je geschikt bent voor een ooglaserbehandeling?

Je kunt heel eenvoudig via onze website een vooronderzoek aanvragen. Na een aantal korte vragen via de telefoon wordt je vooronderzoek in de kliniek ingepland. Tijdens dit vooronderzoek kom je bij mij of één van mijn collega’s om definitief te weten of en voor welke ooglaserbehandeling jij geschikt bent. Naast het opmeten en onderzoeken van onder andere je oogsterkte, dikte en vorm van het hoornvlies, oogdruk, oogbolling, contrastgevoeligheid en traanproductie vind ik het belangrijk dat jij bij het verlaten van de kliniek een goed gevoel hebt bij je ooglaserbehandeling. Als optometrist voer ik ook nacontroles uit en ben ik tevens te vinden in de behandelkamer tijdens refractiechirurgie.

Optometrist Caroline Rhodius

Door refractiechirurgie hoef jij geen bril of lenzen meer te dragen om goed te kunnen zien. Dat betekent meer gemak tijdens het sporten, meer genieten van je zomer, geen problemen ’s ochtends bij het opstaan en vooral geen dure doorlopende kosten meer. Bekijk onze website om meer te weten over de verschillende ooglaserbehandelingen. Wil jij kiezen voor ooglaseren? Boek nu je vooronderzoek.