Veilig en vertrouwd ooglaseren

trustpilot_strs 4.7 uit 5

0800 777 8 777 |

Visuseis ooglaseren

Geplaatst op:

Ooglaseren is ideaal voor een baan bij defensie, politie, brandweer, ambulance en beveiliging. In beroepen waarbij veiligheid centraal staat is goed zicht van essentieel belang.

Er worden dan ook strenge eisen aan het zichtvermogen gesteld, mede door veeleisende omstandigheden waaraan de ogen worden blootgesteld bij deze beroepen. Ooglaseren kan het zicht verbeteren waardoor je dit beroep kan (blijven) uitoefenen.

Ooglaseren kan het zicht verbeteren waardoor je dit beroep kan (blijven) uitoefenen.

Ooglaseren voor politie, defensie en brandweer


Binnen een sollicitatieprocedure bij defensie, brandweer, ambulance en beveiliging is vaak sprake van een medische keuring. Lichamelijke gezondheid is van belang, evenals het zicht.
Personeel dat langer in dienst is dient fit en scherp te blijven en ondergaat meerdere testen, ook voor de ogen.

Visuseis politie

Politie stelt specifieke eisen aan het zichtvermogen van het personeel voor beide ogen; de visuseis. De visus is een maat voor gezichtsscherpte als onderdeel van het meeromvattende gezichtsvermogen. De visus is een maat voor de kleinste details die iemand nog kan onderscheiden. Een oog wordt normaal genoemd als de visus 1,0 of hoger is.


Een politieagent moet zonder hulpmiddel met beide ogen apart zeer scherp zien. Er wordt gesproken over een maximale afwijking van 0,25. Met hulpmiddel moet je visus met één oog minimaal 1,0 zijn en met het andere oog minimaal 0,5.


Gezichtsscherpte is niet in sterkte uit te drukken, maar iemand die bijvoorbeeld min of plus 6 heeft  moet vrezen dat 0,25 niet wordt gehaald, hoewel alleen een meting dit kan vaststellen. Voor een sollicitatie is het raadzaam je ogen te laten contoleren. Daarmee voorkom je dat je wordt afgewezen.


Met een bril of lenzen verbetert het zicht enigszins, maar om aan de visuseis te voldoen is het raadzaam ooglaseren te overwegen.


Vision Ooglaseren maakt gebruik van de veiligste en nieuwste technieken om de optimale zichtgarantie te bieden. Voorafgaand aan een ooglaserbehandeling zal altijd eerst een vooronderzoek plaatsvinden. Vraag bij dit vooronderzoek naar de kansen om na de behandeling wel aan de gestelde visuseis te kunnen voldoen.