Veilig en vertrouwd ooglaseren

trustpilot_strs 4.7 uit 5

0800 777 8 777 |

Lenzen vergroten de kans op hangende oogleden

Geplaatst op:

Dat we ouder worden, merken we het liefst zo min mogelijk. We willen fit blijven en zien er graag zo goed mogelijk uit. Als je sport, niet rookt en gezond eet, ben je al op de goede weg. Maar wist je dat je het dragen van lenzen dan ook beter kunt laten?


Natuurlijk, lenzen kunnen je erg goed helpen als je zonder hulpmiddel niet scherp ziet. Vervelende bijwerking is alleen dat ze het risico vergroten op een hangend ooglid als je ze een aantal jaar achter elkaar draagt. Zowel harde als zachte lenzen kunnen dit effect hebben.

Hoe kunnen lenzen en hangende oogleden nu een verband hebben?

Bij het verwijderen van harde lenzen, trekken mensen vaak aan hun bovenooglid. Hierdoor kan de pees van het spiertje dat daarin zit uitrekken, wat er voor kan zorgen dat de oogleden eerder gaan hangen. Hoe zachte lenzen dit gevolg kunnen hebben, is niet helemaal duidelijk. Een promotieonderzoek dat onder 35 respondenten werd uitgevoerd door oogarts Isabel Bleyen, toont echter wel aan dat er een verband bestaat.


Reden te meer om je ogen te laten laseren! Maak gelijk een afspraak voor een vooronderzoek. Heb jij al hangende oogleden en wil je daar vanaf? Dit kan al met behulp van een simpele ingreep: een ooglidcorrectie. Kijk voor meer informatie en de meest scherpe prijzen op Ooglid.nl.