Veilig en vertrouwd ooglaseren

trustpilot_strs 4.7 uit 5

0800 777 8 777 |

Jij goede ogen, jouw kind een goede ontwikkeling

Geplaatst op:

Het dragen van een bril of lenzen kan tijdens het zwemmen erg lastig zijn. Beslagen glazen of een zoektocht in het water naar je lenzen; het bederft je zwempret. Heel vervelend als dit je ervan weerhoudt te gaan zwemmen met je kinderen, want het blijkt ontzettend goed te zijn voor hun ontwikkeling.


Een kind dat op jonge leeftijd al leert zwemmen, maakt ook allerlei andere ontwikkelingsstappen sneller dan kinderen voor wie dit niet geldt. Dit hebben onderzoekers van het Australische Griffith Institute for Educational Research vastgesteld nadat zij 7000 ouders van kinderen hadden ondervraagd en 180 kinderen hadden getest.


Er bleek een duidelijk verschil te zijn tussen kinderen die niet zwommen en kinderen die dat wel deden. De zwemmende kinderen waren een stuk beter in vaardigheden als knippen, kleuren en tekenen. Ook rekentestjes, spreekvaardigheid en geletterdheid ging hen veel beter af dan de andere groep kinderen.


Lekker gaan zwemmen met je kinderen is dus van groot belang voor hun persoonlijke groei. Als jij hierin wordt tegengehouden door een bril of lenzen, denk dan eens over ooglaseren na. Je hebt dan niet alleen scherp zicht zonder hulpmiddel in het zwembad, maar bij elke activiteit die je onderneemt. Ontzettend fijn, voor jou én je kids!

Zwemmen zonder bril of lenzen

Bron onderzoek: Medical Xpress