Veilig en vertrouwd ooglaseren

trustpilot_strs 4.7 uit 5

0800 777 8 777 |

Feiten en fabels over ooglaseren

Geplaatst op:

Als je een ooglaserbehandeling overweegt, kun je op internet veel informatie vinden. Zoveel informatie dat het lastig kan zijn om fabels en feiten uit elkaar te halen. Lees hier alle feiten en fabels over ooglaseren.

Fabels over ooglaseren

Een cilinder kan niet gelaserd worden

Sommige mensen hebben naast een oogafwijking ook een cilindrische afwijking. Dit kan door middel van een ooglaserbehandeling prima weg gelaserd worden. Een lage sterkte of cilinder is geen reden om niet behandeld te worden. Lees meer over ooglaseren met een cilinder.

Een behandeling geeft veel risico

Alle medische ingrepen brengen bepaalde risico’s met zich mee. Door de ontwikkeling van de technologie is het aantal complicaties tot het minimum gedaald. Toch vinden we het belangrijk dat je de meest voorkomende risico’s en complicaties kent. Lees meer over de risico’s bij ooglaseren.

Ooglaseren is duur

Een ooglaserbehandeling is een eenmalige ingreep die op den duur kostenbesparend zal zijn. Een aantal jaar na de behandeling heb je je lenzen of bril terugverdiend. Bekijk hier hoeveel je kunt besparen.

Ooglaseren is pijnlijk

Ooglaseren is niet pijnlijk, omdat je tijdens de behandeling verdoofd bent met oogdruppels. Veel mensen vinden het idee dat ze aan hun ogen geopereerd worden maar naar. Begrijpelijk. Echter door de hypermoderne technieken hoeven je ogen nog maar nauwelijks aangeraakt te worden. Bovendien duurt de ooglaserbehandeling heel kort: slechts 30-60 seconden per oog. Je ervaart dus geen pijn tijdens het ooglaseren, hooguit wat napijn na de behandeling. Bekijk de tabel voor het herstel na ooglaseren.

Feiten over ooglaseren

Ooglaseren gaat snel

De feitelijke ooglaserbehandeling is binnen 10-15 minuten gedaan (voor 2 ogen). Het laseren op zichzelf is binnen een minuut per oog gebeurd. Wij behandelen altijd twee ogen op dezelfde dag binnen één ooglaserbehandeling, mits deze beide geschikt zijn.

Het resultaat is blijvend

Een ooglaserbehandeling geeft in principe een blijvend resultaat. Toch kan je sterkte in de loop der tijd veranderen. Dit kan door ouderdom komen of door natuurlijke processen. Zo kan de vorm van je oog bijvoorbeeld veranderen, waardoor je weer een refractieafwijking krijgt.
Als er sprake is van teruggang in je zicht (door een refractieafwijking) dan is dit te verhelpen door middel van een kosteloze herbehandeling. Bij ons heb je na een ooglaserbehandeling vijf jaar garantie. Als er echter sprake is van ouderdomsverziendheid dan is een herbehandeling in enkele gevallen mogelijk. Door middel van een extra controle, kunnen we je hier uitsluitsel over geven. Dit valt binnen je garantie. Lees meer over het resultaat van ooglaseren.

De hersteltijd is snel

Ieder oog is persoonlijk en heeft zijn eigen snelheid in het herstellen. Onze ervaring is dat iedereen zeer snel zijn dagelijkse bezigheden kan oppakken. Dit is bij iedere behandeling verschillend. Bekijk de tabel hieronder voor het herstel per behandeling.

Herstel ooglaseren

INTRALASIK FEMTOSECTRANSPRKLASEK / PRK
Kans op wazig zicht4-5 uur2-5 dagen2 tot 3 weken
Zicht is optimaal1 week tot 3 maanden2 weken tot 3 maanden2 weken tot 3 maanden
NapijnIn de eerste uren na de behandeling kan lichte pijn worden ervaren2-5 dagen lichte napijn3 tot 5 dagen matige napijn
Weer aan het werk1-2 dagen6-7 dagenVanaf 7 dagen

Heeft u nog vragen naar aanleiding van deze informatie neem dan contact op via 0800 – 777 8 777.