Feiten en fabels over ooglaseren

Als u een ooglaserbehandeling overweegt kunt u op internet veel informatie vinden. Zoveel informatie dat het voor u lastig is fabels en feiten uit elkaar te halen.

Fabels over ooglaseren

Een cilinder kan niet gelaserd worden
Sommige mensen hebben naast een oogafwijking ook een cilindrische afwijking. Dit kan door middel van een ooglaserbehandeling prima weg gelaserd worden. Een lage sterkte of cilinder is geen reden om niet behandeld te worden.

Ooglaseren is pijnlijk
Zowel de IntraLasik Femtosecond als de Lasek ooglaser methode zijn tijdens de behandeling vrijwel pijnloos. In uw ogen worden verdovende oogdruppels gedruppeld, zodat u tijdens het ooglaseren geen pijn voelt. Enige tijd na het ooglaseren zullen de verdovende oogdruppels uitgewerkt raken. U zult bij een IntraLasik Femtosecond behandeling nog ongeveer 5 uur last hebben van een prikkend en geïrriteerd gevoel aan de ogen. Bij een Lasek behandeling kan dit gevoel ongeveer 3 dagen aanhouden.

Negatieve effecten op lange termijn
Een ooglaserbehandeling geeft een blijvend resultaat en heeft geen nadelige effecten op lange termijn. Uit onderzoek blijkt dat het hoornvlies zich goed en stabiel herstelt en dat er geen aanleiding is tot twijfel over de effecten van de behandeling na 20 jaar.

Een behandeling geeft veel risico
Alle medische ingrepen nemen bepaalde risico’s met zich mee. Door de ontwikkeling van de technologie is het aantal complicaties tot het minimum gedaald. De nazorg is net zo belangrijk als het gehele traject dus kom uw nacontroles zorgvuldig na.

Ooglaseren is duur
Een ooglaserbehandeling is een eenmalige ingreep die op den duur kostenbesparend zal zijn. Een aantal jaar na de behandeling heeft u uw lenzen of bril terugverdiend. Bekijk hier hoeveel u kunt besparen.

Feiten over ooglaseren

Angst voor ooglaseren is ongegrond
Angst voor een ooglaserbehandeling is niet nodig, maar meer een gevoel wat u heeft. De reden voor de angst is echter vaak wel onterecht. Ooglaseren is een pijnvrije en niet gevaarlijke behandeling.

Ooglaseren duurt nog geen half uur
De feitelijke ooglaserbehandeling is binnen een half uur gedaan (ongeveer 10 minuten per oog). Het echte corrigeren van het oog is binnen een aantal seconden gebeurd. Wij behandelen altijd twee ogen op dezelfde dag binnen één ooglaserbehandeling, mits deze beide geschikt zijn.

Het resultaat is blijvend
Een ooglaserbehandeling geeft een blijvend resultaat. Als er sprake is van teruggang in uw zicht dan is dit te verhelpen door middel van een kosteloze herbehandeling. Bij ons heeft u na een ooglaserbehandeling vijf jaar zichtgarantie.

De hersteltijd is erg snel
Ieder oog is persoonlijk en heeft zijn eigen snelheid in het herstellen. Onze ervaring is dat iedereen zeer snel zijn dagelijkse bezigheden kan oppakken. Bij de IntraLasik Femtosecond kunt u dat na één of twee dagen doen. Bij de Lasek methode is dat vier dagen.

Heeft u nog vragen naar aanleiding van deze informatie neem dan contact op via 0800 – 777 8 777.