Veilig en vertrouwd ooglaseren

trustpilot_strs 4.7 uit 5

0800 777 8 777 |

Eet je ogen gezond

Geplaatst op:

“Neem nog een worteltje, dat is goed voor je ogen.” Het is een zin die vast wel eens door iemand tegen je is gezegd. En het zal je misschien verbazen, maar die persoon had nog gelijk ook!


De provitamine A en vitamine A in wortels maken deze groente zo goed voor je ogen. Een tekort kan leiden tot droge ogen en een verstoord nachtzicht. Gelukkig is een halve wortel per dag al voldoende. En bovendien zit vitamine A ook in etenswaren als boter, volle zuivelproducten en zoete aardappelen.


Ook vitamine C is erg belangrijk voor je ogen. Door het eten van voldoende fruit en groenten worden je cellen beschermd, waardoor je de kans op oogaandoeningen verkleint. De krachtige antioxidant vitamine E helpt hier ook aan mee. Je vindt deze in plantaardige oliën en in verschillende noten. Hier zitten ook mineralen en vetten in die je ogen heel goed kunnen gebruiken. Eet je voldoende vlees, vis, graanproducten en eiwitrijke producten, dan zit het ook daarmee wel goed. Voeg daar nog zuivelproducten en groene groenten aan toe voor je portie vitamine B2 en je eet je ogen zo gezond mogelijk!

Wat eten voor gezonde ogen?