Veilig en vertrouwd ooglaseren

trustpilot_strs 4.7 uit 5

0800 777 8 777 |

Bescherm je ogen goed in de zon

Geplaatst op:

Wat is het heerlijk weer! Ben je niet op het strand te vinden dit weekend, dan vast op een terras, in de tuin of een park. Maar vergeet je niet een goede zonnebril op te doen?


Niet alleen voor je huid, maar ook voor je ogen kan UV-straling schadelijk zijn. Je merkt dit niet direct, maar op latere leeftijd kun je er oogziekten door krijgen. Goede bescherming van je ogen in de zon is dus van groot belang. En hoe kan dat beter dan met een mooie, maar vooral goede, zonnebril!

Bescherm je ogen met een zonnebril


Waar je op moet letten bij de aankoop van de perfecte bril? Wij geven tips:

  • Zorg ervoor dat je een bril aanschaft die 100% UV-bescherming biedt. Dit zie je aan de aanduiding 100% UV of UV400 op een sticker of in de beschrijving van de bril.
  • Let er goed op dat de glazen optisch zuiver zijn, oftewel: zonder vertekeningen, en van onbreekbaar polycarbonaat.
  • Kies bij voorkeur voor een zonnebril met markering CE 3. De CE-markering geeft aan wat de kleurintensiteit van de glazen is, oftewel: de bescherming tegen verblinding. Dit wordt aangegeven met een cijfer van 0 tot en met 4: 20% absorptie van het licht tot 92-97%. Absorptie van minimaal 75% wordt aangeraden.
  • Kies voor een montuur en glazen die goed passen bij jouw hoofd. Je wilt niet dat UV-stralen je ogen via de onder-, boven-, onder- of zijkant bereiken, dus zorg er met de grootte en vorm van je bril voor dat dit niet mogelijk is.
  • Niet noodzakelijk, maar soms wel prettig: polariserende glazen. Zorg hiervoor als je wilt dat hinderlijke schitteringen worden geneutraliseerd.

Bron: www.oogfonds.nl