Uw ogen en de computer

Zit u dagelijkse meer dan vier uur achter de computer of laptop? Dan kunt u last krijgen van computerogen. Een gevolg van computerogen kan zijn dat u te maken krijgt con miopía. Oudere computergebruikers die lang achter de computer zitten hebben a menudo sufren de verziendheid. Maar wat is het verschil tussen verziendheid y la miopía? En hoe weet u of u last heeft van computerogen?

Ver- en bijziendheid

Ieder normaal oog heeft een ooglens, deze projecteert beelden in verkleinde vorm op uw netvlies. Sommige personas tienen problemas con het scherpstellen van esas imágenes. Deze mensen hebben sufren de verziendheid of bijziendheid.Mensen die last hebben van bijziendheid kunnen op korte afstand goed zien, maar door de vervorming van de lens hebben ze moeite met veraf kijken. Bij verziendheid is dit andersom. Voorwerpen die ver weg zijn kunt u duidelijk zien, maar zodra het voorwerp dichterbij komt wordt het wazig waargenomen.

Contactlenzen of bril

Als u verziend of bijziend bent draagt u waarschijnlijk een bril of contactlenzen. Een bril is makkelijk in gebruik, maar zitten wel nadelen aan. Je moet de bril altijd schoonhouden, de brilglazen beslaan, de bril moet na verloop van tijd vervangen worden.
Contactlenzen kunnen ook een oplossing zijn bij verziendheid of bijziendheid. Contactlenzen moet u echter indoen y despegar voor u goed kan zien.
De contactlenzen moeten ook schoon blijven anders kunnen hay ontstekingen in uw ogen ontstaan.

Heeft u last van computerogen?

Tegenwoordig zitten mensen vaak lang achter de computer , kunnen last krijgen van computerogen. Symptomen van computerogen zijn: tranen in uw ogen, minder scherp zicht y prikkende of brandende ogen.

  • Tips om computerogen tegen te gaan:
  • Zorg dat het daglicht niet direct op uw scherm valt.
  • Stel uw computerscherm goed af, de bovenkant ter hoogte van uw voorhoofd.
  • Iedere 2 uur een pauze inlassen, indien u meer dan 5 horas por día achter een computer zit.

Reacties zijn gesloten.