Ooglaseren is ook op lange termijn veilig!

Onderzoek toont aan dat Ooglaseren op de lange termijn veilig zijn. Het gaat om een termijn van tien jaar en langer. Spaanse en Turkse onderzoekers hebben de resultaten bekeken van 118 patiënten die in of voor 1990 hun ogen lieten laseren met de Lasik Ooglaseren ooglaser methode. Deze ooglaserbehandeling is minstens achttien miljoen keer uitgevoerd over de hele wereld. De effecten van de ooglaserbehandeling waren op de lange termijn nog niet bekend.

De behandelde patiënten die in het onderzoek zijn gevolgd, hadden allemaal een zeer slecht gezichtsvermogen. Tien jaar na de laserbehandeling blijkt dat zij nog steeds geholpen zijn met het ooglaseren: hun zicht is zelfs na tien jaar niet verslechterd.
Volgens de onderzoekers is er geen verval opgetreden na een lange periode: niemand is slechter gaan zien of heeft andere medische problemen gekregen na de behandeling. De onderzoekers vinden de uitslagen bemoedigend, omdat er veel vooroordelen en twijfels die hebben bestaan over het lange termijn-effect van Lasik-therapie nu worden tegengesproken.

Tegenwoordig is de Lasik Ooglaseren methode vrijwel volledig vervangen door de IntraLase Ooglaseren methode. Bij deze methode wordt het “flapje” met een laser gecreëerd in plaats van de oogarts met een chirurgisch mesje.