Ooglaseren en blind worden

Volgens wetenschappelijk onderzoek is er nog nooit iemand blind geworden door het ooglaseren. Met ooglaseren wordt er niet in het oog zelf geopereerd, er wordt slechts een dun oppervlak van het hoornvlies bewerkt. Toch is er wel altijd een klein risico op een oogontsteking, maar dit is meestal wel goed te behandelen.

Een goed resultaat zonder verdere complicaties hangt natuurlijk ook af van de kennis en ervaring van de oogarts en de kwaliteit van de toegepaste apparatuur. Dankzij de moderne technieken die tegenwoordig worden toegepast is de kans op complicaties dan ook minimaal.

Kleine risico kans

Bij de Lasik ooglasermethode is de kans op infecties klein, omdat het flapje dat gemaakt wordt op een natuurlijke manier weer vastgroeit aan het hoornvlies. Bij de IntraLase ooglasermethode, waarbij de gehele behandeling wordt uitgevoerd middels laser, is de kans op infecties tevens zeer klein. Het oog wordt namelijk zo min mogelijk aangeraakt.

Ooglaseren is in het algemeen dan ook een veilige manier om onafhankelijk te zijn van een bril of contactlenzen. Voor mensen die bijna of geheel blind zijn is een ooglaserbehandeling helaas niet mogelijk. Bij Vision Ooglaseren is in het verleden nog nooit iemand blind geworden na een ooglaserbehandeling.

Reacties zijn gesloten.