Vierkante ogen

Vierkante ogen bij de Chinese bevolking

Moeders weten het al veel langer, wanneer kinderen te lang voor de beeldbuis zitten, starend naar tekenfilms of series, waarschuwen ze dat de kinderen ‘vierkante ogen’ zullen krijgen. Chinese wetenschappers geven deze moeders nu gelijk.
Door te lang staren naar beeldschermen zal de Chinese bevolking binnen drie generaties vierkante ogen krijgen, waarschuwt het Chinese computerbedrijfje Revo-Round. Onderzoekers van de universiteit van Sjanghai stellen dat een massale toename in computergebruik ‘will cause the race to evolve towards a more distinctive Western look over the next two to three generations.
De Chinese ogen zijn aan het schuiven, heeft ene professor Zhou Hongan ontdekt, en die verschuivingen gaan ‘zo snel dat ze kunnen worden beschouwd als een evolutionaire ontwikkeling.’