Sporten en ooglaseren

Tijdens sporten kunnen veel mensen die contactlenzen dragen, last van hun ogen krijgen. De contactlenzen geven u het gevoel dat uw ogen droog aanvoelen. Ooglaseren kan dan een oplossing zijn voor u.
Veel mensen kiezen ervoor contactlenzen te dragen bij het sporten. Helaas gaat sporten en het dragen van contactlenzen niet altijd goed samen, u kunt bijvoorbeeld droge ogen krijgen. De reden dat u droge ogen krijgt kan liggen aan de luchtvochtigheid in de sporthal of dat u door uw concentratie minder met uw ogen knippert. Deze combinatie kan ervoor zorgen dat uw ogen droog of rood worden. Uw ogen zijn niet echt droog, het zijn de omstandigheden die je deze klachten geven.

De oplossing voor droge ogen

Een bril is een oplossing of van uw droge ogen tijdens het sporten af te komen. Niet iedereen vindt het prettig om tijdens het sporten een bril te dragen. Kunsttranen kunnen ervoor zorgen dat de oogirritatie minder wordt. Kunsttranen hebben dezelfde functie als een normale traan. Welke druppels u nodig heeft kunt u het beste bij uw contactlensspecialist navragen.
Indien de bovenstaande oplossing niet bij u passen is ooglaseren een bewezen veilig alternatief.
Voorafgaand aan een ooglaserbehandeling wordt er eerst een uitgebreid vooronderzoek gedaan. Tijdens het 1,5 tot 2 uur durend vooronderzoek worden alle eigenschappen van het oog bekeken en wordt er gekeken naar de mogelijkheden voor uw ogen.
Bij Vision Ooglaseren zijn regelmatig (top)sporters verlost van hun contactlenzen of bril.