Refractiechirurgie in Nederland

Waar laat u de ogen laseren?

Wanneer u besloten heeft dat u de afwijking aan uw ogen wilt laten behandelen, komt u voor een volgende keuze te staan. Wilt u de operatie ondergaan in Nederland of in het buitenland? Beiden hebben ze hun voor- en nadelen, maar in dit artikel gaan we het hebben over de refractiechirurgie in Nederland.

Refractiechirurgie in Nederland

Sinds een aantal jaren is er ook in Nederland de mogelijkheid om de ogen te laten behandelen. Het Nederlands Gezelschap voor Refractiechirurgie is een werkgroep die in 1997 opgericht is als werkgroep van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG). Hun functie is het bewaken en bevorderen van de kwaliteit van de refractiechirurgie in Nederland. De leden van het NGRC zijn oogartsen die zich bezighouden met het uitvoeren van refractiechirurgische ingrepen in Nederland en tevens zijn ze ook lid van het NOG. Het NGRC heeft richtlijnen opgesteld voor het veilig en verantwoord beoefenen van ooglaserchirurgie door oogartsen, ze doen onderzoeken, reiken keurmerken uit en schrijven rapporten.

Het feit dat dit gezelschap in Nederland opereert, zal de consument een veilig gevoel geven, wanneer ze besluiten een ooglaseroperatie in Nederland te ondergaan.

De oogklinieken in Nederland

Er zijn ook in Nederland veel oogklinieken. Een paar klinieken die men vaak tegenkomt bij het zoeken zijn:

  • Visionclinics
  • Vision-Ooglaseren
  • Eyescan
  • Ooglaser-Select
  • Medical Travel Service

Uit ervaringen is gebleken dat de patiënten qua kwaliteit en informatieverstrekking over het algemeen tevreden zijn over deze klinieken. Waarin zit dan het verschil? Een belangrijk punt aan de hand waarvan mensen vaak hun beslissing laten afhangen, is de prijs die gevraagd wordt voor een ooglaserbehandeling. We stellen vast dat de kosten tussen de verschillende klinieken behoorlijk kunnen verschillen van € 3198,- bij Visionclinics tot € 1998,- bij Vision-Ooglaseren, voor een IntraLasik Femtosecond. Laat het duidelijk zijn dat we hier spreken over eenzelfde operatie!

Hieruit kunnen we concluderen dat u bij het op zoek gaan naar een kliniek, niet slechts moet kijken naar de uitvoerend kliniek en oogarts, maar zeker ook het aspect ‘prijs’ niet moet vergeten

Reacties zijn gesloten.