Redenen voor een ooglaserbehandeling

Het laseren van ogen is een fenomeen dat de laatste jaren in populariteit is toegenomen. De redenen voor het kiezen van een dergelijke operatie en de eerste vragen die bij mensen opkomen wanneer ze aan dit onderwerp denken, zullen we hier behandelen.

Redenen voor het ogen laseren

Mensen dragen gewoonlijk lenzen of een bril omdat ze te kampen hebben met een oogafwijking. Het op- en afzetten van de bril, het beslaan ervan, het vinden van een gepaste bril, zijn allemaal problemen waar een brildrager mee te maken krijgt. Lenzen kunnen last geven aan de ogen, het aan- en uitdoen kost tijd en moeite en het is een dure uitgave. Voor mensen die gebruik maken van deze optische hulpmiddelen, kunnen nadenken over het laseren van de ogen. Het is natuurlijk afhankelijk van de afwijking of u geschikt bent voor het laseren van de ogen. Mocht na een grondig vooronderzoek blijken dat u er wel geschikt voor bent, dan zult u *gered* kunnen worden van de bril of de lenzen.

Welke vragen dienen zich aan

De eerste en belangrijkste vraag die bij de patiënt opkomt is welke operatie voor hem geschikt is. Ons advies is om dit vooral van het oordeel van de dokter te laten afhangen. Samen met de oogarts kunt u bekijken wat de resultaten van het vooronderzoek hebben uitgewezen en wat zijn/haar advies is. Alle vragen die bij u spelen, kunt u kwijt en zo kunt u verlost worden van uw twijfel.
Is het ogen laseren veilig? Hierover kunnen we heel kort zijn. Wanneer de operatie uitgevoerd wordt in een geschikte omgeving, door een ervaren en professionele arts en met betrouwbare apparatuur, dan kunt u met een gerust hart uw ogen toevertrouwen aan de uitvoerende arts.
Waarom is er zo’n groot prijsverschil tussen verschillende klinieken? De grootste prijsverschillen komen voort uit het feit of er wordt samengewerkt met een kliniek in Nederland of België of met een kliniek de verder buiten deze grenzen ligt. Zo zijn de klinieken in NL en B kleinschaliger en kan apparatuur niet op grote schaal worden ingekocht en daarbij liggen de kosten van het personeel een stuk hoger dan bijvoorbeeld in Turkije.
Om te weten te komen of het laseren van de ogen iets is voor u, kunt u het best contact opnemen met een organisatie die het oog laseren organiseert of contact opnemen met een oogarts of ziekenhuis.