Goedkope bril slecht voor ogen

Uit onderzoek blijkt dat goedkope brillen op de langer termijn een slecht effect hebben op het zicht van de drager. De goedkope brillen zouden zorgen voor hoofdpijn, slecht of dubbel zicht. In sommige gevallen is er zelfs sprake van gespannen oogleden.

De meeste mensen laten zich verleiden tot het aanschaffen van een goedkope bril vanwege de extreem hoge kosten van een door de opticien op maat gemaakte bril. Een bril is een product wat relatief gemakkelijk kwijt kan raken of kapot kan gaan. Vanuit deze gedachte kiest men toch vaker voor de goedkope bril.

Onderzoekers van het Britse consumentenbureau ‘Which?’ kochten veertien brillen van bekende verkooppunten in Engeland en onderzochten deze. “Het komt erop neer dat goedkope brillen ongeschikt zijn om mee rond te lopen voor mensen met een grote oogafwijking”, aldus de onderzoeker. “Het meest voorkomende probleem met de goedkope brillen is dat het middelpunt van de twee lenzen niet op dezelfde lijn ligt”, meldt The Daily Mail. “Hierdoor zal het ene oog waziger zien dan het andere.”

Toch overgaan op de duurdere brillen? Een ooglaserbehandeling is ook het overwegen waard. Nooit meer een bril en uiteindelijk bent u ook nog goedkoper uit. Vision Ooglaseren biedt de veilige IntraLase techniek, de nieuwste ooglaser en de ervaring van oogarts Dr. Villada. Dit alles staat garant voor een perfecte ooglaserbehandeling met een gegarandeerd zichtresultaat.