De verschillende manieren van ooglaseren

Bij het ooglaseren wordt het hoornvlies dunner gemaakt door een computergestuurde laserstraal. Het effect van deze medische ingreep is dat de kromming van het hoornvlies wordt aangepast, hierdoor zal de lichtbreking en de lenswerking van uw oog verbeteren.
Bij Vision Ooglaseren zijn onze oogartsenteams in staat alle manieren van ooglaseren uit te voeren. Hieronder wordt in het kort elke behandeling besproken hoe de behandeling in zijn werk gaat en hoe lang het herstellen in beslag neemt.

IntraLasik

De meeste veilige en modernste manier van ooglaseren op dit moment is de IntraLasik ooglaserbehandeling. De behandeling is 100% mesvrij en daardoor nog veiliger en preciezer dan de andere ooglaserbehandelingen.

Het maken van het flapje en de ooglaserbehandeling worden uitgevoerd door een computer gestuurde laser. Het voordeel van de IntraLasik behandeling is dat u na een dag alweer aan het werk kunt. Let bij u keuze voor ooglaseren erop of de IntraLasik methode mogelijk is bij een oogkliniek.
Indien u oog het toelaat kan de oogarts de IntraLasik Personalised Treatment methode adviseren. De PTA methode is een behandeling om uw oogafwijking nog nauwkeuriger te corrigeren. Deze methode is voor patiënten met te wijde pupillen in het donker of nachtblindheid is de IntraLasik Personalised Treatment methode de perfecte oplossing.

Lasik

De Lasik ooglaserbehandeling is een techniek die al jarenlang wordt toegepast. Bij deze behandeling wordt er een dun flapje in uw hoornvlies gemaakt en met behulp van de laser wordt uw hoornvlies gemodelleerd. De Lasik behandeling klinkt pijnlijk, maar is nagenoeg pijnvrij. Het laseren zelf duurt met Lasik ongeveer één á twee minuten per oog, de gehele behandeling neemt een kwartier in beslag. Het herstelproces van deze behandeling duurt ongeveer tussen de drie weken en de drie maanden.

Lasek

Lasek is een ooglaserbehandeling waarbij het meest oppervlakkige, beschermende laagje cellen worden verwijderd (flapje). Het laseren zelf vindt plaats op onderliggend hoornvliesweefsel, als het oog gelaserd is wordt het flapje weer teruggelegd. De Lasek behandeling is pijnvrij en u heeft binnen een week zichtbare resultaten.

Vooronderzoek ooglaseren

Helaas is niet iedereen geschikt voor het ooglaseren. Bij een vooronderzoek gaan we kijken naar de geschiktheid van uw ogen. Dit vooronderzoek bestaat uit een aantal metingen, o.a. de dikte van het hoornvlies en de pupilgrootte worden nagekeken. Het ooglaser vooronderzoek is geheel vrijblijvend voor u, zo krijgt u een indruk van de kliniek en de werkwijze van Vision Ooglaseren.

Reacties zijn gesloten.