De juiste keuze maken

Tegenwoordig hay muchos ooglaserklinieken actief in Nederland. Tevens is het aantal behandelingen dat deze klinieken aanbieden vergroot in de loop der jaren.

De verschillende ooglaser behandelmethoden

Over het algemeen worden twee ooglasermethoden aangeboden: LASIK y LASEK. De lasermethode wordt bepaald por de manier waarop de ooglaserbehandeling wordt uitgevoerd.

LASIK

Bij een LASIK behandeling wordt er por een oogarts met een scalpel een flapje gecreëerd in de bovenste laag van het hoornvlies, deze wordt vervolgens omgebogen zodat het onderste hoornvlies bloot komt te liggen. Vervolgens wordt hay in een diepere laag van het hoornvlies weefsel weggelaserd. Dit zorgt ervoor dat de vorm van het hoornvlies zo wordt aangepast dat de oogafwijking is gecorrigeerd.

IntraLasik Femtosecond

Tegenwoordig kiest men vrijwel altijd voor de IntraLasik methode. Bij deze methode wordt het flapje met een laser gecreëerd por un oftalmólogo met een computer. Een bijkomend voordeel hiervan is dat de patiënt minder risico op complicaties pasa a través de de grotere nauwkeurigheid van de incisie van het flapje.

LASEK

De LASEK methode is een operatie zonder hoornvliesflap. Er wordt geen flapje gemaakt zoals bij de IntraLasik methode, er hoeft dus niet gesneden te worden, maar het buitenste of oppervlakkige laagje van het hoornvlies wordt voor een deel los geweekt con el alcohol. Nadat het opzij geschoven is y el ojo zijn werk gedaan heeft, wordt dit epitheel weer terug gelegd.

Het hoornvlies

Omdat de flap die wordt gemaakt bij een LASIK behandeling relatief dik is, moet je ene minimale hoornvliesdikte van 460 µm hebben. Mensen met een dun hoornvlies komen dus vaak niet in aanmerking voor een Lasik, IntraLasik Femtosecond ooglaserbehandeling.

LASIK , IntraLasik Femtosecond vs LASEK

Wanneer je volgens je oogafwijking en je hoornvliesdikte in aanmerking kan komen voor meerdere ooglaserbehandelingen, houdt de volgende zaken dan in het achterhoofd:
Bij een LASEK behandeling ondervinden de meeste mensen meer ongemakken na de behandeling. Het herstelproces verloopt trager dan bij een LASIK , IntraLasik Femtosecond behandeling.
Personalized Treatment Advanced / Wavefront
Personalized Treatment Advanced
Bij Personalised Treatment wordt de IntraLasik behandeling gepersonaliseerd. Het is een van de meest veilige ooglaserbehandelingen. De behandelingsprocedure wordt bij Personalised Treatment volledig aangepast aan uw ogen.

Reacties zijn gesloten.